Στη διαγραφή του προστίμου που επιβλήθηκε σε άστεγο στο Ρέθυμνο επειδή κυκλοφορούσε έξω προχώρησε η αστυνομία Ρεθυμνο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την αναλγησία των αστυνομικών αρχών απέναντι στους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Πράγματι, οι αστυνομικές αρχές της πόλης αφού επανεξέτασαν το θέμα, αποφάσισαν να ακυρώσουν την κλήση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες του Δήμου μαζί με άλλους φορείς, για να βρεθεί ένα προσωρινό κατάλυμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως άστεγοι και τοξικοεξαρτημένοι,  βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών και τους επιβάλλονται πρόστιμα κατά η διενέργεια ελέγχων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια