Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι και φορείς των Εξαρχείων, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες από γειτονικές περιοχές με σκοπό την προστασία του λόφου του Στρέφη από τα ιδιωτικά συμφέροντα. Η κινητοποίηση γίνεται την ώρα που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο και μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής ν’ αναθέσει χωρίς προηγούμενη διαδικασία και διαβούλευση την ανάπλαση στη μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία Prodea.

Διαδήλωση για την υπεράσπιση του λόφου του Στρέφη
(AVGI.GR)

Η εταιρεία έχει μεγάλη δραστηριότητα στην περιοχή και στο ευρύτερο κέντρο κι όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι έχει συμβάλλει στην πολύ μεγάλη άνοδο των ενοικίων και στον εκτοπισμό ανθρώπων που έμεναν για χρόνια στην περιοχή.

Διαδήλωση
(AVGI.GR)

«Οι λόφοι και τα πάρκα ανήκουν στον λαό, πάρτε τα λεφτά σας και φύγετε από δω», «Από το Καστέλι ως τον λόφο Στρέφη, με τίποτα δεν γίνεται του δήμαρχου το κέφι», «Οι αναπλάσεις φέρνουν τσιμέντα κι οικονόμα, την τελευταία λέξη δεν είπαμε ακόμα», είναι ορισμένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν απέναντί τους τρεις ζώνες από αστυνομικούς των ομάδων ΥΜΕΤ και ΟΔΟΣ, κλούβες και αύρα.

Διαδήλωση
(AVGI.GR)

Παρά την παρουσία πολύ ισχυρών δυνάμεων στον χώρο, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποια προειδοποίηση για διάλυση της διαδήλωσης, ζητώντας ωστόσο η συγκέντρωση να παραμείνει στην πλατεία. Πρόθεση των διαδηλωτών είναι να παραδοθεί ψήφισμα στον Δήμο.

Διαδήλωση
(AVGI.GR)

«Η Prodea είναι κτηματομεσιτική που βρίσκεται στην πρωτοπορία της μετατροπής των γειτονιών μας σε τουριστικά θέρετρα, με έντονη ενασχόληση στο airbnb, υπευθυνή για την αύξηση των ενοικίων και κατ’ επέκταση για τον εκδιωγμό πολλών κατοίκων της κοινωνικής βάσης, ειδικά από τα Εξάρχεια», αναφέρεται στο κείμενο του καλέσματος για την κινητοποίηση, το οποίο συνδιαμορφώθηκε μετά από δύο μαζικές συνελεύσεις άνω των 150 ατόμων το περασμένο και προηγούμενο Σάββατο.

Διαδήλωση
(AVGI.GR)
Διαδήλωση
(AVGI.GR)
Διαδήλωση για την υπεράσπιση του λόφου του Στρέφη
(AVGI.GR)

Πηγή: Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια