Οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες καλούν σε συγκέντρωση σήμερα Κυριακή 17/05, στις 6μμ στην Καμάρα και συμμετοχή στην πορεία γειτονιάς στις 7.30μμ που θα καταλήξει στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα έρχεται ως απάντηση στην κατασταλτική χθεσινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Καλλιθέας και στον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του συνωστισμού,  “γύρω στις 00:00 ΟΠΚΕ και ΜΑΤ κυνήγησαν και χτύπησαν νεαρά παιδιά και μεγαλύτερους ανθρώπους, πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στα στενά της γειτονιάς, έγραψαν πρόστιμα για «μη τήρηση αποστάσεων» σε μικρές παρέες που απλά κάθονταν σε έναν ανοιχτό χώρο”.

Η νέα κατασταλτική επιδρομή της αστυνομίας έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, όπου πλήθος κόσμου συνωστίστηκε χωρίς μέτρα προφύλαξης, αλλά δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση της αστυνομίας.

Τα καλέσματα:

Ναι στη δημόσια υγεία, όχι στην αστυνομοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους!

Εχθές το βράδυ (16/5), η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια στην Πλατεία Καλλιθέας της Άνω Πόλης. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν στη γειτονιά από το πρωί και προκαλούσαν, ψάχνοντας αφορμή για να επιτεθούν. Αφού αυτή δεν τους δόθηκε, γύρω στις 00:00 ΟΠΚΕ και ΜΑΤ κυνήγησαν και χτύπησαν νεαρά παιδιά και μεγαλύτερους ανθρώπους, πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στα στενά της γειτονιάς, έγραψαν πρόστιμα για «μη τήρηση αποστάσεων» σε μικρές παρέες που απλά κάθονταν σε έναν ανοιχτό χώρο.

Λίγες ημέρες μετά τις, επίσης αναίτιες, βίαιες επιχειρήσεις σε πλατείες της Αθήνας, λίγα 24ωρα μετά το φιάσκο της Πλατείας Ομονοίας, όπου ο Μπακογιάννης κι η ελίτ της χώρας στριμώχνονταν ο ένας πάνω στον άλλο για να μπουν στα πλάνα του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο επικίνδυνο δρόμο της καταστολής.

Να το πούμε ξανά: η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά. Προστατεύεται με γιατρούς, δημόσια νοσοκομεία, πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η δημόσια υγεία απαιτεί επίσης ανοιχτούς, ελεύθερους, δημόσιους χώρους.

Κατανοούμε με ειλικρίνεια τον προβληματισμό των περιοίκων στους ελάχιστους δημόσιους χώρους της πόλης, όπως και στην Πλατεία Καλλιθέας, για τη φασαρία τις βραδινές ώρες. Κατανοούμε επίσης την ανάγκη τήρησης μέτρων αυτοπροστασίας στις κοινωνικές μας συναναστροφές. Τέτοια προβλήματα όμως λύνονται με συζήτηση, με αλληλεγγύη, με αλληλοκατανόηση. Δεν λύνονται με ΜΑΤ και βία. Λύνονται με περισσότερους ελεύθερους χώρους -κι όχι με νέα πάρκινγκ και ξενοδοχεία σαν αυτά που σχεδιάζει η διοίκηση του Δήμου. Με την ευκαιρία, απαιτούμε από τον κ. Ζέρβα να απαντήσει για το αν η βίαιη επίθεση έγινε με τη δική του συναίνεση ή όχι.

Από αύριο ας βάλουμε μπροστά αυτό που οι αρμόδιοι μπλοκάρουν με κάθε τρόπο: τον διάλογο και την αλληλοκατανόηση. Ας οργανώσουμε συνέλευση στη γειτονιά, ώστε όλοι και όλες μαζί να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τους ελεύθερους χώρους που χρειαζόμαστε, για το σεβασμό των διαφορετικών χρήσεων και αναγκών.

Σήμερα όμως μαζευόμαστε στις 18:00 στην Καμάρα και διαδηλώνουμε στους δρόμους της πόλης καταλήγοντας στην Πλατεία Καλλιθέας -τηρώντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για να προστατεύσουμε τους ελεύθερους χώρους και τα στοιχειώδη δικαιώματα μας, για να δείξουμε έμπρακτα ότι η αστυνομοκρατία δεν περνά.

Πόλη Ανάποδα – αριστερό ριζοσπαστικό σχήμα


Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕ ΣΚΑΜΠΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ

Το βράδυ του Σαββάτου (16/5) κλιμάκιο των μπάτσων φτάνει στην πλατεία Καλλιθέας, πάντα “με καλή διάθεση” για την τήρηση των αποστάσεων. Ο κόσμος πληθαίνει, συσπειρώνεται και φωνάζει συνθήματα. Κατά τις 00:00, τους αντικαθιστούν τα ΜΑΤ, που κυκλώνουν το χώρο με συνοπτικές διαδικασίες. Αρκετός κόσμος παρέμεινε στην πλατεία, έως ότου ξεκινησαν το ξύλο και τα χημικά.

Οι κρατικές κατασταλτικές κινήσεις δε μας εκπλήσσουν. Στην παρούσα συνθήκη βέβαια, ευδοκιμούν ίσως λίγο περισσότερο. Τα γεγονότα στην Αγία Παρασκευή, στην Κυψέλη, στην Άνω Πόλη δείχνουν ξεκάθαρα πως το κράτος επιχειρεί να περιορίσει με οποιοδήποτε τρόπο κάθετι που αντιβαίνει στο κανονιστικό πλαίσιο που έχει ορίσει.

Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε να πούμε πως δε θα αφήσουμε τους μπάτσους να σουλατσάρουν ανενόχλητοι.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ-ΔΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 19:30 ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια