Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί έξω από το υποκατάστημα της αλυσίδας Leroy Merlin στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την εκδικητική προφυλάκιση του αναρχικού Χριστόφορου Κορτέση και άλλων αναρχικών, έπειτα από απόπειρα απαλλοτρίωσης εμπορευμάτων αξίας 180 ευρώ από το κατάστημα της πολυεθνικής στον Ρέντη.

Ο Χρ. Κορτέσης βρίσκεται στη φυλακή από τις 16 Ιουλίου για μερικές δεκάδες ευρώ, την ώρα που κυκλοφορούν ελεύθερα πολιτικά στελέχη για την υπόθεση Siemens, όπου χάθηκαν δις σε βάρος του δημοσίου.

Το κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia από τη χτεσινή παρέμβαση

Για αρκετή ώρα μοιράστηκαν κείμενα για την εκδικητική φύση της υπόθεσης, το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι εμπλεκόμενοι και την εργοδοτική τρομοκρατία που επικρατεί στα καταστήματα της Leroy Merlin. Έντονη από την πρώτη στιγμή της παρέμβασης ήταν και η παρουσία της αστυνομίας, καθώς κατά την άφιξή μας στο υποκατάστημα αντικρίσαμε παρατεταγμένους τους υπεύθυνους της εταιρείας, τους ρουφιάνους της OVIT (εταιρεία φύλαξης των καταστημάτων με καταλυτική εμπλοκή στη δίωξη των συντρόφων) αλλά και μιας διμοιρίας μπάτσων που επιτηρούσαν την συγκέντρωση (λίγα μέτρα πιο δίπλα).

OVIT-Leroy Merlin-Κρατικοί μηχανισμοί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

Άμεση απελευθέρωση του φυλακισμένου συντρόφου Χρ. Κορτέση

Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια