Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο θα δικαστεί ο 52χρονος που, σύμφωνα με τις αρχές, τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και κατήγγειλε ψευδώς ότι του επιτέθηκαν ληστές στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης και τον μαχαίρωσαν στο πόδι.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το ψευδές τηλεφώνημα του 52χρονου ήταν η αιτία για την επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

«Ελάτε να με σώσετε», φέρεται να ισχυρίστηκε ο άνδρας και, όπως ενημερώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι πρώτοι αστυνομικοί που πλησίασαν στο σημείο, τηλεφώνησαν ξανά στον καταγγέλλοντα, ο οποίος επέμενε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη πλατεία. Στα επόμενα τηλεφωνήματα της αστυνομίας ο καταγγέλλων είχε απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 52χρονος άντρας που συνελήφθη παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στην αστυνομία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για τον εντοπισμό του στήθηκε επιχείρηση και αφού οι άντρες εντόπισαν την πολυκατοικία που έμενε, έψαξαν ένα ένα τα διαμερίσματα για να τον βρουν. Όταν τελικά συνελήφθη, φέρεται να είπε ότι «σας έπαιρνα γιατί με ενοχλούσαν και ήθελα να έρθετε να τους απομακρύνετε από την πλατεία».

Οι αστυνομικές πηγές διαρρέουν, ωστόσο, ότι ο ισχυρισμός του δεν έγινε πιστευτός γιατί πολλοί πολίτες παίρνουν τηλέφωνο και ζητούν παρεμβάσεις για συνωστισμό και μιλούν για «τηλεφώνημα παγίδα».

Ωστόσο, και από τα βίντεο που τραβήχτηκαν το βράδυ της επίθεσης αλλά και από τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων  προκύπτει ότι δεν υπήρξε επίθεση των συγκεντρωμένων αλλά αιφνιδιαστική, απρόκλητη και βίαιη αστυνομική επιχείρηση κατά όσων καθόντουσαν στην πλατεία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια