Συνελήφθη ο ακροδεξιός πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον με την κατηγορία ότι εξαπάτησε εκατοντάδες χιλιάδες δωρητές μέσω της καμπάνιας «We Build the Wall» (Χτίζουμε το Τείχος).

Ο Μπάνον και άλλοι τρεις κατηγορούνται πως απέσπασαν μεγάλα ποσά εξαπατώντας χιλιάδες δωρητές ότι τα χρήματα θα κατευθύνονταν στη δημιουργία του τείχους που είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό για την ανάσχεση της μετανάστευσης.

Ο Μπάνον κατηγορείται ότι έλαβε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Συνολικά η καμπάνια συγκέντρωσε ποσό άνω των 25 εκατ. δολαρίων που φέρεται να πέρασε στα χέρια του ιδρυτή της, Μπράιαν Κόλφατζ.

Ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ είναι γνωστός για τις ακδροδεξιές απόψεις του και επί χρόνια επικεφαλής του ιστότοπου Breitbart της «εναλλακτικής δεξιάς» (ακροδεξιάς) στις ΗΠΑ. Διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με ηγέτες της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, όπως η επικεφαλής του γαλλικού «Εθνικού Συναγερμού» (πρώην Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λεπέν.

Ο Στιβ Μπάνον, αναμένεται να κληθεί στο δικαστήριο εντός της ημέρας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια