Συνελήφθη ο Derek Chauvin, ο αστυνομικός που σκότωσε πατώντας με το γόνατό του τον λαιμό του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ την ώρα που εκείνος παραπονιόταν ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ενώ δεν είχε προβάλει καμία αντίσταση κατά την σύλληψή του. Η σύλληψή του έγινε τρεις ημέρες (!) μετά την δολοφονία και ενώ η Μινεάπολη καίγεται από τις διαδηλώσεις και την οργή του κόσμου.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός και τρεις συνεργάτες που συμμετείχαν στη σύλληψη του Φλόιντ είχαν απομακρυνθεί από το Σώμα την Τρίτη.

Πληροφορίες APnews

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια