Το απόγευμα του Σαββάτου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη. Λίγο αργότερα ακολούθησε η σύλληψή του και πλέον κρατείται.

Νωρίτερα σήμερα ο Δ. Λιγνάδης είχε μεταβεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ μαζί με το δικηγόρο του για να ενημερωθεί αν υπάρχει ένταλμα εις βάρος του. Οι αξιωματικοί τον ενημέρωσαν πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και μετά από παραμονή μισής ώρας αποχώρησε από το κτίριο. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι που είχε δηλώσει σήμερα στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψή του έγινε ενώ κατατέθηκε νέα μήνυση εναντίον του, φέρεται να αφορά υπόθεση βιασμού που έγινε πριν από έξι χρόνια, η οποία δεν έχει παραγραφεί.

Οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατά συρροή,  έπειτα από την επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων. Οι περιπτώσεις που βαρύνουν προς το παρόν τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι δύο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Η μία είναι του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών και μία ακόμη καταγγελία, που έγινε στην εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα.

Κρίσιμη ήταν και η μαρτυρία γυναίκας που κατέθεσε την Παρασκευή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ανήκε μέχρι το 2017 στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και φέρεται να είπε ότι γνώριζε πως είχε επαφές με ανήλικα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ethnos.gr, η Εισαγγελία Πρωτοδικών πριν κάνει την κίνησή της είχε επιδοθεί σε έναν δύσκολο αγώνα δρόμου, προκειμένου να φθάσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για όσα καταλογίζονται στον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια