«Εξοργισμένοι» δηλώνουν υγειονομικοί σχετικά με τα αστυνομικά ρεπορτάζ και τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών για τον θάνατο του 76χρονου στον Ερυθρό Σταυρό.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Νοσοκομείων για τον Ερυθρό, «ο ασθενής αυτός κατέληξε λίγο μετά αφού βρέθηκε από τους εφημερεύοντες γιατρούς με την μηχανική του υποστήριξη αποσυνδεδεμένη. Ο ασθενής που διασωληνώθηκε λόγω covid19 ήταν ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ! Το συμβάν αυτό έγινε μάλιστα λίγα 24ωρα μετά την θρασύτατη και προκλητική δήλωση Μητσοτάκη ότι “όποιος χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ την έχει”».

Παράλληλα καταγγέλλει «ύπουλη μεθόδευση που ασχολείται με την αλβανική καταγωγή του φερόμενου ως δράστη ΜΗ διασωληνωμένου “γείτονα” του θανόντα, με την ψυχιατρική του κατάσταση, τον “πρότερο εγκληματικό του βίο”» και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για το τραγικό συμβάν.

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Νοσοκομείων για τον Ερυθρό:

«Εξοργισμένοι παρακολουθούμε τα αστυνομικά ρεπορτάζ και τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών για τον θάνατο του 76χρονου στον Ερυθρό. Ο ασθενής αυτός κατέληξε λίγο μετά αφού βρέθηκε από τους εφημερεύοντες γιατρούς με την μηχανική του υποστήριξη αποσυνδεδεμένη. Ο ασθενής που διασωληνώθηκε λόγω covid19 ήταν ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ!

Το συμβάν αυτό έγινε μάλιστα λίγα 24ωρα μετά την θρασύτατη και προκλητική δήλωση Μητσοτάκη ότι “όποιος χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ την έχει”. Και αντί να τρέχουν να κρυφτούν ο Κικίλιας, ο Κοντοζαμάνης και μαζί τους ο Μητσοτάκης, βλέπουμε να ενορχηστρώνουν μια ύπουλη μεθόδευση που ασχολείται με την αλβανική καταγωγή του φερόμενου ως δράστη ΜΗ διασωληνωμένου “γείτονα” του θανόντα, με την ψυχιατρική του κατάσταση, τον “πρότερο εγκληματικό του βίο”. Βλέπουμε και μαθαίνουμε ότι η διοίκηση του Ερυθρού ρωτάει τους γιατρούς αν τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αν δηλαδή τους “ξέφυγε” κάτι στο ιστορικό του “γείτονα” πετώντας το μπαλάκι σε αυτούς για άλλη μια φορά και ζητώντας από αυτούς σε άθλιες συνθήκες να γίνονται και ντετέκτιβ, ή ακόμα χειρότερα μπάτσοι.

Είμαστε εξοργισμένοι και αηδιασμένοι. Ρατσιστικά και αντεπιστημονικά, επίμονα και ανεύθυνα, με την εγκληματική τους ελαφρότητα, οι πραγματικοί υπεύθυνοι του θανάτου του 76χρονου, δηλαδή οι κυβερνώντες, χρησιμοποιούν τα “σαϊνια” της ΕΛΑΣ και τα κανάλια τους για να μας αποπροσανατολίσουν.

Ρωτάμε:

– Τι δουλειά έχει καταρχήν διασωληνωμένος ασθενής ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ; Προβλέπεται αυτό στα υγειονομικά πρωτόκολλα; Είναι παράνομο και αντεπιστημονικό;

– Εάν αυτός ο ασθενής βρισκόταν εντός ΜΕΘ υπήρχε περίπτωση να συμβεί οτιδήποτε σε αυτόν και την μηχανική του υποστήριξη μετά από παρέμβαση του ίδιου ή οποιουδήποτε άλλου άσχετου;

– Που είναι καλύτερα ασφαλείς οι διασωληνωμένοι, στην ΜΕΘ ή σε απλές κλίνες; Στις απλές κλίνες είναι δυνατόν 24 ώρες το 24ωρο να βρίσκεται ομάδα γιατρών και νοσηλευτών πάνω από τον ασθενή; Στις ΜΕΘ ενημερώνουμε ότι αυτό γίνεται εξ ορισμού. Στους διαδρόμους και τα νοσηλευτικά τμήματα του Ερυθρού πάντως όχι…

– Πόσες κλίνες ΜΕΘ στον Ερυθρό δεν χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού;

– Δεν γνωρίζει η διοίκηση ότι στο διπλανό Ε. Ντυνάν υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ;

– Οι γιατροί του Ερυθρού είναι “Κλουζώ” που δεν πρέπει να τους ξεφεύγει τίποτα στο ιστορικό των ασθενών τους; Ή είναι λίγοι, εξουθενωμένοι, ξεφτιλισμένοι από τις παράλογες και παράνομες οδηγίες των διοικήσεων και του υπουργείου Υγείας;

Κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης πρέπει να φύγετε τώρα! Ο ασθενής και περιπατητικός “γείτονας” του θανόντα μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ένας ασθενής με σώας τας φρένας. Το επιβεβαίωσε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ερυθρού. Κάτι θα ξέρει, κανείς δεν την διαψεύδει… Ο φερόμενος ως δράστης αρνείται κατηγορηματικά ότι δολοφόνησε τον διασωληνωμένο συνάνθρωπό του…

Πρέπει να φύγετε γιατί τολμάτε ακόμα και τώρα που χάσατε τελείως την μπάλα να κατηγορείτε τους ασθενείς μας, τους συναδέλφους μας γιατρούς και νοσηλευτές, τον κόσμο γενικότερα ότι εμείς φταίμε για όλα και καθόλου εσείς. Πρέπει να φύγετε γιατί μπροστά στον μαζικό θάνατο που έχετε προκαλέσει κουνάτε το δάχτυλο σε ασθενείς και υγειονομικούς.

Πρέπει να φύγετε γιατί δεν επιτάσσετε τον ιδιωτικό τομέα, δεν κάνετε τις αναγκαίες μαζικές προσλήψεις, γιατί απολύετε επικουρικούς γιατρούς που σας αντιμιλάνε και διεκδικούν τα αυτονόητα. Πρέπει να φύγετε γιατί είστε ψεύτες, υποκριτές και Φαρισαίοι, παιδιά της βρώμικης τάξης σας που αν μπορούσατε θα μας παίρνατε και τα πόμολα φεύγοντας.

Όλοι και όλες στον δρόμο στις 22 Απρίλη!».
#SupportHEALTHworkers

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια