Καμπανάκι κινδύνου» από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Νίκο Σύψα για την πορεία του κορωνοϊού στην Αττική.

Παρά την σταθεροποίηση που φαίνεται να παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με την έννοια ότι δεν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα μας, με τα μισά να συγκεντρώνονται στο Λεκανοπέδιο, όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο λοιμωξιολόγος, μάλιστα, ανέφερε πως στο κέντρο της Αθήνας ο δείκτης θετικότητας είναι πάνω από 4, γεγονός που προκαλεί φόβους για τη διασπορά και ως εκ τούτου χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση.

«Αν “σκάσει” η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας. Προειδοποίησε δε ότι δεν έχει περάσει ακόμη ο κίνδυνος, ότι ο ιός είναι εδώ και ότι δεν αποκλείεται ένα τρίτο κύμα.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των γυμνασίων- λυκείων που πρόκειται να συζητηθεί σήμερα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, υπογράμμισε πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου. Εκτίμησε ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό, γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, είπε ότι θα ανοίξει μεν αλλά όχι πρώτη, προσθέτοντας ότι δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες γιατί «δυστυχώς είναι αιτία υπερμετάδοσης». Ανέφερε ακόμη ότι όσο παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα, τόσο το καλύτερο.

Ο καθηγητής σημείωσε πως για να έχουμε καλό καλοκαίρι δεν πρέπει να έχουμε ατύχημα. «Αν έχουμε ατύχημα στη Αττική, τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο» τόνισε, εξηγώντας πως αν αυξηθούν απότομα οι εισαγωγές στις εντατικές τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά και ότι αν αυτό γίνει, θα γίνει ξαφνικά όπως έγινε και στον Μπέργκαμο.

«Είμαστε κοντά στο να κόψουμε το νήμα νικητές, ας κάνουμε υπομονή»  υπογράμμισε ο Ν. Σύψας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια