Σε συστάσεις στη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης, «γιατί τα παιδιά είναι πολλά και δημιουργείται συνωστισμός στο διάλειμμα», προχώρησε το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας, μετά από καταγγελία γονέα, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και το ΓΕΛ Καλλίπολης, το πιο μεγάλο ΓΕΛ του Πειραιά και υπάρχουν συνολικά 600 μαθητές, άρα είναι εύλογο να σημειώνεται συνωστισμός.

«Οι εκπαιδευτικοί κάνουν ο, τι μπορούν να τα φέρουν βόλτα σε αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Το ζήσαμε κι αυτό. Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι, μετά από καταγγελία γονέα, περιπολικό της αστυνομίας προχώρησε σε συστάσεις στη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης, γιατί τα παιδιά είναι λέει… πολλά και δημιουργείται συνωστισμός στο διάλειμμα!

(Θυμίζουμε ότι στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και το ΓΕΛ Καλλίπολης, το πιο μεγάλο ΓΕΛ του Πειραιά και υπάρχουν συνολικά 600 μαθητές! Τα σχολεία προχώρησαν σε χωριστά διαλείμματα, αλλά πώς να αποφευχθεί ο συνωστισμός με 600 μαθητές και 80 καθηγητές στον ίδιο χώρο, με 300 μαθητές στο κάθε σχολείο;)

Μα τι φωνάζουμε κύριοι τόσο καιρό εκπαιδευτικοί-γονείς και μαθητές;

Αυτά δεν λέμε; Και απαιτούμε να παρθούν μέτρα;

Αλλά κάνετε πως δεν ακούτε κύριοι της Κυβέρνησης. Και αποφασίζετε μέτρα ενάντια στον συνωστισμό, αποστάσεις ακόμα και στις πλατείες, αλλά στα σχολεία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να στεγάζονται 25, 26 και 27 μαθητές μέσα σε μια αίθουσα, να φοιτούν μαθητές σε πολυκατοικίες (9ο ΕΠΑΛ Πειραιά, που επίσης υπάρχει κρούσμα, 13ο ΓΕΛ Πειραιά) κ.α.!

Τι να σου κάνει μετά από όλα αυτά και η αστυνομία; Μπερδεύτηκε…

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Θα συστήναμε κι εμείς με την σειρά μας την επομένη φορά κύριοι της Αστυνομίας, τις συστάσεις και τις εύλογες ανησυχίες σας να τις κάνετε στο Υπουργείο Παιδείας και στο Μαξίμου.

Και κόψτε εκεί ο, τι πρόστιμο νομίζετε.

Οι εκπαιδευτικοί πάντως κάνουν ο, τι μπορούν να τα φέρουν βόλτα σε αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια