Ο Σεργκέι Αϊζενστάιν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους θεωρητικούς  της Τέχνης και  πρωτοπόρους σκηνοθέτες του κινηματογράφου με τεράστια τη συμβολή του στη χρήση του μοντάζ, με χρακτηριστικά παραδείγματα τις ταινίες του το «Θωρηκτό Ποτέμκιν» και το «Οκτώβρης: Δέκα ημέρες που σόκαραν τον κόσμο» να αποτελούν μαθήματα σε σχολές κινηματογράφου.

Όμως υπάρχει και μία λιγότερο γνωστή πλευρά του Ρώσου σκηνοθέτη, που όμως έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διαφόρων μελετητών του έργου του. Ο Αϊζενστάιν υπήρξε και ένας εξαίρετος σκιτσογράφος, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και κάποια τολμηρά σκίτσα του, τα οποία φωτίζουν μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του μεγάλου σκηνοθέτη.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια