Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες σχετικά με το νέο νόμο που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή σχετικά με το αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο. και γενικότερα το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό το νομοσχέδιο, με λίγα λόγια, καινοτομεί ως προς τη μη παρέμβαση και εποπτεία του κράτους στην Ε.Π.Ο., ενώ γίνεται ξεκάθαρο σύμφωνα με τις διατάξεις του, ότι ανοίγει το δρόμο σε ξένους επενδυτές να έρθουν και να βάλουν πιο εύκολα και άμεσα τα λεφτά τους σε ελληνικούς συλλόγους.

Η αντίδραση της Ε.Π.Ο. ήταν άμεση και οι γραπτές καταγγελίες για το νομοσχέδιο έχουν ήδη σταλεί προς FIFA και UEFA. Με γνώμονα πάντα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λες και τόσα χρόνια ΔΕΝ υπήρχε φαγοπότι, ΔΕΝ υπήρχε εκμετάλλευση κατασπατάληση χρημάτων που έδινε το κράτος στην ομοσπονδία αυτήν. Όλα έβαιναν καλώς και το ελληνικό ποδόσφαιρο αναβαθμίστηκε τόσο πολύ, που πλέον συγκαταλέγεται στα κορυφαία του πλανήτη. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο…

Όσο για το αν καταστραφούν οι ομάδες με την έλευση ξένων επενδυτών “αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας”, όπως ισχυρίζονται στελέχη της Ε.Π.Ο., εδώ γελάει ο κόσμος… Τη στιγμή που εδώ και τόσα χρόνια, ιστορικές ομάδες έχουν καταστραφεί κυριολεκτικά από τα δικά μας παιδιά, τα ελληνικά λαμόγια (ΑΕΚ-Ψωμιάδης, ΠΑΟΚ-Μπατατούδης, Ηρακλής-Μυτιληναίος κ.ά.)…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το όλο θέμα θα έχει κι άλλη συνέχεια με άγνωστη κατάληξη… Σε ένα κράτος, όμως, που έχει στερέψει οικονομικά, ίσως η εύρεση ξένων πόρων να μπορέσει να δώσει μία ανάσα στο ποδόσφαιρο της χώρας και να σταματήσει τον κατήφορό του…


Ηλίας Ηλιάδης

(17/2/2012)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X