Ερωτήματα προκαλεί η ειλημμένη όπως φαίνεται απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την κυκλοφορία, με δεδομένο ότι στους δρόμους της πόλης δεν κυκλοφορεί, κυριολεκτικά, ψυχή. Κατά την περιήγηση μας στα Εξάρχεια, μία από τις πλέον κεντρικές και ζωηρές γειτονιές της Αθήνας διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι πραγματικά ελάχιστος και συνήθως η έξοδός του από το σπίτι αφορά κάποια αγορά από το περίπτερο ή τη βόλτα του σκύλου.

Στη μποτιλιαρισμένη υπό κανονικές συνθήκες Χαριλάου Τρικούπη ένας πατέρας κατηφόριζε με το καρότσι του παιδιού καταμεσής του δρόμου. Ενώ οι ελάχιστοι μαγαζάτορες που έχουν απομείνει, σε σουβλατζίδικα και μίνι μάρκετ, βρίσκονται έξω από τα καταστήματά τους με τα χέρια στη μέση. Σε όλη την περιοχή επικρατεί απόλυτη ησυχία και οι μόνοι που βρίσκονται μόνιμα εκτός στέγης είναι οι άποροι.

Στην πραγματικότητα, αν οι παπάδες κι οι πολιτικοί σταματήσουν να πηγαίνουν στις εκκλησίες, δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος για ν’ απαγορευτεί η κυκλοφορία.

 

Οδός Κουντουριώτου, η μόνη που κατεβαίνει τα σκαλάκια του πεζόδρομου είναι μια αδέσποτη γατούλα

 

Οδός Καλλιδρομίου. Ελλείψει περαστικών τα περιστέρια ψάχνουν τροφή στους κάδους

 

Το ιστορικό καφενείο Μουριά. Κλειστό και αυτό όπως όλες οι καφετέριες της περιοχής.

 

Η οδός Ζωοδόχου Πηγής. Άδεια από κόσμο, αλλά και αυτοκίνητα

 

Ο πεζόδρομος της Βαλτετσίου. Τα τραπεζοκαθίσματα απουσιάζουν, όπως και ο κόσμος. Στον ορίζοντα φαίνονται μόλις δύο περαστικοί

 

Η Εμμανουήλ Μπενάκη. Παντελώς άδεια κι αυτή.

 

Η πλατεία Εξαρχείων. Η μόνη της επισκέπτρια, μια κυρία στο περίπτερο

 

Αντίστοιχη η εικόνα και στην οδό Οικονόμου. Η ανακαίνιση ενός νεοκλασικού έμεινε στη μέση.

 

Δεν έχουν όλοι να μείνουν σπίτι. Άστεγος κάθεται σε σκαλάκι της οδού Θεμιστοκλέους

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια