Κατά παρέκκλιση σημαντικών και ουσιαστικών νομοθετικών ρυθμίσεων, τις οποίες το ίδιο έχει θεσπίσει, συνεχίζει κατά συρροή παρεκκλίνοντας, να νομοθετεί το… «Επιτελικό Κράτος».

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ):

Στο άρθρο 21 της με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08.09.2020 Κ.Υ.Α. (Β΄ 3780) (Μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών), αναφέρονται τα εξής:

1. Ειδικώς στην περίπτωση της μετακίνησης μαθητών, κατά παρέκκλιση των άρθρων 6 έως 9 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ53080/28.8.2020 (Β΄ 3611) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιτρέπεται η μεταφορά μαθητών και εφαρμόζονται τα ειδικά μέτρα προστασίας του παρόντος άρθρου

Παρακάμπτονται τα άρθρα της Δ1α/ΓΠ.οικ53080/28.8.2020 κοινής υπουργικής απόφασης:

Άρθρο 6  (Μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς)

Άρθρο 7 (Μέτρα προστασίας σε επιβατηγά οχήματα, δημόσιας χρήσης

                     και  ιδιωτικής χρήσης με οδηγό)

Άρθρο 8 (Μέτρα προστασίας σε επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης οχήματα)

Άρθρο 9 (Μέγιστος αριθμός επιβατών στις μετακινήσεις με λεωφορεία

                      δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στις

                      σιδηροδρομικές μετακινήσεις)

Απαιτείται μεν,  σύμφωνα με το προαναφερόμενο άρθρο 21 της με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08.09.2020 Κ.Υ.Α., να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση των μαθητών, αλλά εντός του οχήματος, η πρόνοια αυτή εγκαταλείπεται.

Εγκαταλείπονται και παρακάμπτονται οι κανόνες τήρησης αποστάσεων,

εγκαταλείπονται και παρακάμπτονται οι κανόνες προς περιορισμό της διασποράς του κορονωϊού και κατ’ αυτό τον τρόπο,

εγκαταλείπεται πλέον η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των μαθητών, στο έλεος των συμφερόντων και της ανικανότητας του “Επιτελικού Κράτους”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια