«Μα είναι δυνατόν;» αναλογίστηκε ο κ. Ις, «είναι δυνατόν να καίνε σχολεία; Κι όμως είναι» απάντησε μόνος του. «Φοβούνται τα βιβλία, την τέχνη. Φοβούνται την ποίηση που γεννιέται. Φοβούνται τα ανοιχτά μυαλά και τα φωτισμένα μάτια. Φοβούνται την περιέργεια για ζωή. Τη δίψα για εξερεύνηση. Φοβούνται να ανοίξουν την πόρτα της γνώσης. Φοβούνται να ανοίξουν τις πόρτες τους, τα σύνορά τους. Τα δικά τους σύνορα του νου. Γιατί όσο πιο ανοιχτά είναι τα σύνορα αυτά, τόσο πιο πολύ γνωρίζεις τον εαυτό σου. Τόσο περισσότερο αντιμέτωπος έρχεσαι με αυτόν τον εαυτό. Αυτόν φοβούνται, αγάπη μου. Τον ίδιο τους τον εαυτό. Τους τρομάζει η ασχήμια τους. Αρνούνται να ανοίξουν τα μάτια μπροστά στον καθρέφτη.
Δεν φοβούνται εμάς, αγάπη μου.

Έλα, να παίξουμε τώρα στον κήπο μας. Να φυτέψουμε τις δικές μας ιδέες βαθιά, να απλωθούν οι ρίζες τους και να γεννήσουν κι άλλες.
Έλα, να ποτίσουμε τα ποιήματα που άνθισαν. Έλα, να κλαδέψουμε τα σαπισμένα λόγια. Θέλουν προσοχή οι σκέψεις μας. Εύκολα παρασιτούν δαιμόνια, εύκολα μολύνονται. Θέλουν φροντίδα τα όνειρά μας. Εύκολα εισβάλλουν σε αυτά.
Έλα, να παίξουμε στον κήπο μας!».

Το νερό άρχισε να τρέχει, ήταν η ώρα του. Έβαλε τα γάντια της κηπουρικής, πήρε το ψαλίδι κλαδέματος και πλησίασε τις τριανταφυλλιές αφήνοντας το νερό να τρέχει πάνω του.

 

Διαβάστε ακόμη:

«Γεννήθηκα για να αγαπώ»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια