Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε όρθιοι ΙΙ”, για τη στήριξη της οικονομίας τους επόμενους τέσσερις μήνες, παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο τα γνωστά συστημικά ΜΜΕ επέλεξαν να μην πουν λέξη για το κοστολογημένο πρόγραμμα, αντ’ αυτού επικεντρώθηκαν στο μήκος της φούστας των βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα με το ντύσιμο των Ε. Αχτσιόγλου και Κ. Νοτοπούλου.

Εδώ είναι ορισμένοι μόνο από τους τίτλους που έπαιξαν σήμερα το πρώι: Έφη Αχτσιόγλου: Έκλεψε τις εντυπώσεις με το μίνι φόρεμά της στο Ζάππειο«Μένουμε Όρθιοι 2»: «Έκλεψε την παράσταση» το… μίνι της Έφης ΑχτσιόγλουH εντυπωσιακή εμφάνιση και το… μίνι της Έφης ΑχτσιόγλουΟι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο -Εκλεψε τις εντυπώσεις το μίνι της Αχτσιόγλου -Με κοστούμι η Νοτοπούλου

Σε μια άκρως πολιτική βραδιά με άκρως πολιτικό περιεχόμενο και σημασία, τα ΜΜΕ διάλεξαν να ασχοληθούν όχι με τα όσα παρουσιάστηκαν και όσα παρουσίασαν οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την εξωτερική τους εμφάνιση, κάτι που δεν έκαναν αντίστοιχα για την εμφάνιση των αντρών. Εν έτει 2020 ακόμα κάποιοι ασχολούνται με το ντύσιμο του αλλού και πόσο μάλλον με την μίνι φούστα που σόκαρε στα συντηρητικά 60s;

Δεν μας κάνει εντύπωση όμως. Από το ρεπορτάζ για την σεμνή εμφάνιση της δολοφονημένης από την κουλτούρα του βιασμού Ελένης Τοπαλούδη ως τα σχόλια σε αριστούχο μαθήτρια πως τα πάει με τα «οικοκυρικά» ως τους τίτλους σε υποθέσεις γυναικοκτονιών που ρίχνουν την ευθύνη στο ίδιο το θύμα που τύφλωσε τον δράστη, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης βρίθουν καθημερινά από σεξιστικά μισογύνικα δημοσιεύματα καλλιεργώντας προσεκτικά και συστηματικά την κουλτούρα που οδηγεί στην υποτίμηση και την βία κατά των γυναικών.

Από την πατριαρχική κούρσα για το πιο άθλιο σεξιστικό σχόλιο, δεν έλειψε και ο Γιάννης Πρετεντέρης με σημερινό του σχόλιο στο ραδιόφωνο όπου σχολιάζοντας ότι το μίνι φόρεμα είναι «αντικειμενικά ωραίο» σε σχέση με το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πόσο στεναχωρήθηκε που η Κ. Νοτοπούλου φόρεσε κοστούμι γιατί είναι η «αγαπημένη του» αντικειμενικοποιώντας χυδαία το σώμα και την εμφάνιση της βουλεύτριας. Περίπου μια εβδομάδα πριν είχε με αντίστοιχα ακραία σεξιστικό τρόπο επιτεθεί κατά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Η ΕΣΗΕΑ ακούει;

Πηγή: left.gr – επιμέλεια Κ.Κ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X