Οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ, όπου οι εργαζόμενοι δίνουν αγώνα για μια αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας, έρχονται ξανά στο φως μετά το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο Τεχνικό Τμήμα Λειτουργιών Πεδίου Παγκρατίου, όπου εργαζόμενος έπεσε από σκάλα και χτύπησε. Την ώρα εκείνη ο εργαζόμενος δούλευε μόνος του, κάτι που είναι ενάντια στο νόμο, ο οποίος προβλέπει διμελές συνεργείο. Μάλιστα, το ατύχημα αυτό έρχεται λίγες μέρες μετά από εκείνο στις 24 Γενάρη, όπου εργολαβικός εργαζόμενος τραυματίστηκε όταν έσπασε η κολόνα όπου δούλευε. Η ΕΣΚ – ΟΤΕ, εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία για το συμβάν, καλώντας τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τη συμπερίληψη των διμελών συνεργειών στους δεσμευτικούς όρους της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας:

«Το εργατικό αυτό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν, σχεδόν, καθημερινά στον όμιλο ΟΤΕ. Δεν πάνε πάρα μόνο λίγες μέρες από τότε που εργαζόμενος εργολάβου χτύπησε πέφτοντας από κολόνα που έσπασε.

Η ευθύνη της εργοδοσίας είναι τεράστια. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το κυνήγι του κέρδους δεν υπολογίζει τις ζωές αυτών που το παράγουν, των εργαζόμενων. Είναι κόστος για την εργοδοσία η προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας και ως κόστος προσπαθεί με κάθε τρόπο να το περιορίσει. Αυτό σε συνδυασμό με τον όγκο δουλειάς, την υποστελέχωση, τα μονοπρόσωπα συνεργεία, τις δεκάδες κομβικές περιοχές που στελεχώνονται από έναν εργαζόμενο, τη στοχοθεσία και το μαστίγιο της αξιολόγησης έχουν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν αν θα γυρίσουν σώοι στο σπίτι τους.

Δεν πάει άλλο!

Τα διμελή συνεργεία να αποτελέσουν δεσμευτικό όρο στη νέα ΣΣΕ

Αποδεικνύεται ότι η επιβολή των διμελών συνεργείων παντού είναι ζήτημα “ζωής ή θανάτου” για τους τεχνικούς. Διμελή ανεξάρτητα από τη χρήση σκάλας. Συνεπώς, η προσπάθεια που ξεκίνησαν, πριν λίγο καιρό, οι εργαζόμενοι στο ΤΤΛΠ Αμπελοκήπων, οι οποίοι βρήκαν συμπαραστάτες και άλλους εργαζόμενους αλλά όχι την πλειοψηφία των συνδικάτων, της Ομοσπονδίας και των υπολοίπων συνδικαλιστικών παρατάξεων πρέπει να κλιμακωθεί και στο πλαίσιο της διεκδίκησης της νέας ΣΣΕ. Απαιτούμε στη νέα ΣΣΕ να είναι δεσμευτικός όρος τα διμελή συνεργεία».

*Από την Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια