Μία μέρα πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη για τις εκκενώσεις των καταλήψεων, στα Γιάννενα δημιουργείται μία νέα κατάληψη που ονομάστηκε για συμβολικούς λόγους «Τελεσίγραφο» στο εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο της πρώην Πολεοδομίας στα Γιάννενα, που βρίσκεται στην οδο Κωλλέτη 4.

«Οι αγώνες όμως δεν τελειώνουν με τελεσίγραφα. Κι όλες/οι εμείς, που βιώνουμε καθημερινά τον ταξικό και κοινωνικό πόλεμο, γνωρίζουμε πολύ καλά την όξυνσή του. Και δεν εγκαταλείπουμε τις επιλογές μας με όσες δυνάμεις καταστολής κι αν μας επιτεθούν» σημειώνεται στην ανακοίνωση της νέας κατάληψης στην οποία καλούνται αγωνιζόμενοι/ες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες/ριες, φοιτητές/ριες, να στηρίξουν όπως και όλους τους κατειλημμένους χώρους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της νέας κατάληψης «Τελεσίγραφο» στα Γιάννενα

Καταλάβαμε σήμερα, 4 Δεκέμβρη του 2019, μια μέρα πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη για τις εκκενώσεις των καταλήψεων, το εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο της πρώην Πολεοδομίας στα Γιάννινα, που βρίσκεται στην οδο Κωλλέτη 4. Ο χώρος αυτός, που όταν λειτουργούσε αποτελούσε γιάφκα ρεμούλας, μίζας και προώθησης της εμπορευματοποίησης των κατοικιών, άνηκε στον Δήμο Ιωαννίνων. Από σήμερα θα χρησιμοποιηθεί από το κίνημα, για να στεγάσει ανάγκες, εκδηλώσεις και δραστηριότητες, για να στεγάσει και αυτός, την ραδιουργία ενάντια στο καπιταλισμό.

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε όλες τις καταλήψεις αλλά και κάθε αγωνιζόμενη/ο που παλεύει ενάντια στην καταστολή, τον εκφασισμό, την εργασιακή και εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την περιβαλλοντική καταστροφή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Ονομάσαμε την κατάληψη ¨ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ¨ για λόγους συμβολικούς. Για να χαραχτεί στην συλλογική μνήμη, η γελοία απαίτηση του Υπουργείου ¨προστασίας¨ του πολίτη, να αδειάσουμε οικιοθελώς τους κατειλημμένους χώρους εντός 15 ημερών. Προσθέτουμε λοιπόν, μια ακόμη κατάληψη σε όσες σχεδιάζουν να εκκενώσουν. Αλλά κυρίως προσθέτουμε ένα ακόμη χώρο, στον πλούσιο και όμορφο αστερισμό του κινήματος ενάντια στην εξουσία. Τους τρίβουμε το τελεσίγραφό τους στη μούρη.

Οι καταλήψεις είναι οι αγωνιζόμενοι που τις χρησιμοποιούν. Επομένως ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ.

Πώς μπορεί να εκκενώσει κανείς την ανάγκη για στέγαση, νερό, ρεύμα και ελεύθερη έκφραση;
Πώς μπορεί κανείς να αδειάσει τους αγώνες, την δημιουργικότητα και την συλλογική ζωή που αναπτύσσονται μέσα σε αυτές;

Πώς μπορεί κανείς να ερημώσει την εχθρότητα στην ιδιοκτησία, η οποία αποτελεί βάση της κοινωνικής αδικίας;
Οι καταλήψεις είναι αγκάθι στην καπιταλιστική κοινωνία και γι΄αυτό βρίσκονται στο στόχαστρο.
Γιατί οι καταλήψεις προτάσσουν την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια απέναντι στη πειθάρχηση και τον ωχαδερφισμό.

Γιατί οι καταλήψεις προβάλλουν την εξέγερση απέναντι στα σχέδια των αφεντικών και του κρατικού μηχανισμού.
Γιατί οι καταλήψεις δίνουν ανάσα αξιοπρέπειας, όταν η κυρίαρχη συνθήκη επιβάλει πειθήνιους εργάτες, υποταγμένους μισθωτούς σκλάβους μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης, των εκβιασμό των δανείων και των ενοικίων.
Γιατί οι καταλήψεις καλλιεργούν την συλλογική οργάνωση, την άμεση λύση των προβλημάτων από όσους τους απασχολούν κι όχι την ανάθεση, το γλείψιμο και το ρουσφέτι. Γιατί οι καταλήψεις αποτελούν αναχώματα απέναντι στους φασίστες, που πάντα καραδοκούν ως χρήσιμα εργαλεία του συστήματος.

Γιατί εν τέλει οι καταλήψεις, εκκολάπτουν έναν νέο κόσμο, τελείως διαφορετικό από αυτόν που ζούμε. Έναν κόσμο που ο ατομισμός, το κέρδος και η εμπορευματοποίηση θα αποτελούν παρελθόν.

Πώς θα χτίσει η κυβέρνηση το success story της ανάπτυξης αν δεν επιτεθεί σε όσους/ες αγωνίζονται για όλα αυτά;
Πώς θα ξεσπιτώνουν με πλειστηριασμούς οι τράπεζες, πώς θα περάσουν κι άλλα αντεργατικά μέτρα, πώς θα μαντρώσουν μετανάστες σε ξερονήσια, αν δεν προσπαθήσουν να καταστείλουν όσους/ες σταθούν εμπόδιο σε όλα αυτά;

Οι αγώνες όμως δεν τελειώνουν με τελεσίγραφα. Κι όλες/οι εμείς, που βιώνουμε καθημερινά τον ταξικό και κοινωνικό πόλεμο, γνωρίζουμε πολύ καλά την όξυνσή του. Και δεν εγκαταλείπουμε τις επιλογές μας με όσες δυνάμεις καταστολής κι αν μας επιτεθούν.

Καλούμε όλους/ες τους αγωνιζόμενους/ες, εργαζόμενους/ες, ανέργους/ες, μετανάστες/ριες, φοιτητές/ριες, να στηρίξουν τους κατειλημμένους χώρους. Η συνέχιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων σε κάθε πεδίο, θα τσακίσει τα σχέδιά τους.

Όλοι/ες στην αντικατασταλτική διαδήλωση

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019 18:00 από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

*Από το alterthess.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια