Σφοδρή κριτική από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ – «Η Κεραμέως ρίχνει πετρέλαιο αντί για νερό στην φωτιά των καταλήψεων», «οι μαθητές δεν είναι υποκινούμενοι»

Δριμύτατη κριτική ασκεί ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στέλεχος της «γαλάζιας» συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ.

«Οι μαθητές δεν είναι υποκινούμενοι, για πρώτη φορά γίνονται καταλήψεις με ομογενοποιημένα αιτήματα» δήλωσε αποδομώντας την κυβερνητική ρητορική περί «υποκινούμενων», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο».

Παράλληλα, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι διολισθαίνει συνέχεια, εκβιάζοντας εκπαιδευτικούς για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση εν μέσω καταλήψεων και μαθητές για καθημερινές απουσίες.

Σε έντονο ύφος διεμήνυσε πως «οι καθηγητές δεν θα γίνουμε μισθοφόροι και γενίτσαροι εναντίον των παιδιών».
Ο κ. Τσούχλος διευκρίνισε ότι το ποσοστό των υπό κατάληψη σχολείων είναι πολύ μεγάλο κι αυτό φαίνεται τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρότερα αστικά κέντρα. «Έχουν κλείσει πόλεις, στην Άρτα μόνο ένα σχολείο είναι ανοιχτό», είπε χαρακτηριστικά.

Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών προωθείται με εκβιαστικό τρόπο, συμπλήρωσε, καθώς επιχειρείται η επαναφορά της διαγωγής για τους μαθητές «από το παράθυρο», ενώ παραβιάζεται κατάφωρα η εργατική νομοθεσία για τους εκπαιδευτικούς, με τη υποχρέωση να εργαστούν το Σάββατο. «Η Κεραμέως ρίχνει πετρέλαιο αντί για νερό στην φωτιά των καταλήψεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, και η ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ δήλωσε την στήριξή της στα βασικά αιτήματα των μαθητών για την μείωση των μαθητών ανά τάξη και την πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και εργατών καθαριότητας, ακόμη και αν διαφωνεί με τις καταλήψεις ως μέσο πάλης.

Alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια