Σε δήλωση – παρέμβαση με την οποία σχολιάζει τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς της υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου με αφορμή την λιποθυμία παιδιού στην Ηλεία και την κριτική που ασκήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, προχώρησε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει μία ακόμη τραγική πτυχή της κατάστασης στη Μόρια, που είναι ο εγκλωβισμός 1.900 ανήλικων προσφυγόπουλων, την ώρα που σύμφωνα με την τέως αν. υπουργό υπάρχουν έτοιμες δομές για τη φιλοξενία τους.

Η δήλωση της Θ. Φωτίου

“Σε εκπομπή του OPEN χτες η κα Μιχαηλίδου χαρακτήρισε «κωμικό στοιχείο» τη λιποθυμία ενός παιδιού από την πείνα, επειδή «ήταν μαθήτρια του γυμνασίου, άρα δεν έπαιρνε σχολικά γεύματα».

Θεωρούσαμε ότι η υπεύθυνη για την προστασία του παιδιού υφυπουργός θα είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να μη χαρακτηρίζει «κωμικό στοιχείο» τη λιποθυμία ενός παιδιού από πείνα.

Δεν είναι ο ρόλος της να αναπαράγει τις αθλιότητες της «ομάδας αλήθειας» της Ν.Δ. και την ύβρη που διέπραξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν μίλησε για «πολιτική μαγκαλιού» του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος των νεκρών της κρίσης που πέθαναν από αναθυμιάσεις προσπαθώντας να ζεσταθούν όταν η Ν.Δ. τους είχε κόψει το ρεύμα. Έργο της είναι να μοιράσει τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τα σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία που έχουν επιλεγεί για να τα πάρουν.

Η κα Μιχαηλίδου μας έχει συνηθίσει σε ενέργειες αντίθετες με τις ευθύνες της θέσης της. Με πρόσχημα το διχίλιαρο για κάθε νέα γέννηση, μείωσε δραστικά τους δικαιούχους του ΚΕΑ, του επιδόματος παιδιού και του επιδόματος στέγασης. Και ενώ μας διαβεβαίωνε στη Βουλή ότι όσοι έπαιρναν τα επιδόματα με τις παλιές προϋποθέσεις θα συνεχίσουν να τα παίρνουν, μετά την ψήφιση του νόμου δήλωσε ότι αυτό ισχύει για λίγους μήνες μέχρι την επόμενη αίτηση, οπότε και θα κοπούν. Αδιαφορεί για το νόμο που διαχωρίζει τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε κάτω των 15 ετών και πάνω των 15 ετών και επιτρέπει να κρίνονται τα δεύτερα όπως οι ενήλικοι ώστε να μη δικαιούνται την παιδική προστασία που ορίζουν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις και οργανισμοί. Αφήνει εγκλωβισμένα στη Μόρια 1900 ανήλικα προσφυγόπουλα ενώ υπάρχουν δομές έτοιμες από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ που μπορούν να τα υποδεχτούν.

​Τελικά η κυρία Μιχαηλίδου, είναι ή όχι υπεύθυνη για την προστασία του παιδιού;”

 

Διαβάστε ακόμη:

ΚΥΤ Μόριας: Έμειναν 22 εργαζόμενοι για 22.000 κόσμο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια