Η πρώτη μαζική κινητοποίηση ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ αλλά και την καθημερινή ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ και την Elpedison στην περιοχή του Κορδελιού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Με το σύνθημα «Θέλω να ανασάνω» αλλά και άλλα ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, συλλογικότητες, φορείς, αριστερές δημοτικές παρατάξεις, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιτροπές αγώνα ενάντια στην καύση απορριμάτων και τις εξορύξεις συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

Χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή μαθητών αλλά και ατόμων όλων των ηλικιών των δυτικών συνοικιών, που υποφέρουν εδώ και καιρό από τη δυσοσμία στην περιοχή τους, και διεκδικούν το δικαίωμά τους να αναπνεύσουν.

Το παρών έδωσαν συλλογικότητες από την Πέλλα και τον Βόλο, στον οποίο ο αγώνας ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ είναι συνεχής και έντονος.

Οι φορείς και οι οργανώσεις που στήριξαν την πορεία ζητούν μια διαφορετική πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων, με μείωση του όγκου τους και του πλαστικού καθώς και την προώθηση της ανακύκλωσης. «Δεν είναι περιβαλλοντικά σωστή η διαχείριση των απορριμμάτων με την κατασκευή δύο «φαραωνικών Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον Αγ. Αντώνιο της Θέρμης και τη Μαυροράχη του Λαγκαδά, που θα υποδέχονται ετησίως πάνω από 300.000 τόνους απορριμμάτων απ`όλη την κεντρική Μακεδονία, ούτε φυσικά η καύση SRF-RDF» είχαν δηλώσει εκπρόσωποί των συλλογικοτήτων σε συνέντευξη Τύπου πριν λίγες μέρες τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Αναδημοσίευση από το alterthess, το συνεργατικό σάιτ της Θεσσαλονίκης 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια