Ένα μήνα μετά τον μεγάλο σεισμό στα χωριά της κεντρικής Θεσσαλίας και την ώρα που συνεχίζει να διαμένει αρκετός ακόμη κόσμος στις σκηνές, στην επιφάνεια έρχονται καταγγελίες που αφορούν περιπτώσεις κατάσχεσης του έκτακτου επιδόματος των 600 ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων από τις τράπεζες. Η ενέργεια έχει παρατηρηθεί σε πολίτες που έχουν χρέη, ωστόσο δεν θα έπρεπε να βρίσκει εφαρμογή, καθώς το επίδομα θεωρείται ακατάσχετο. Όπως φαίνεται δεν υπήρξε καμία μέριμνα απ’ το κράτος για την προστασία της ενίσχυσης, με αποτέλεσμα ο κόσμος που δικαιούται το επίδομα να έχει μείνει χωρίς σπίτι και χωρίς καθόλου χρήματα.

Οι σεισμόπληκτοι είναι επίσης αντιμέτωποι με μία σειρά ακόμη από άλλα ζητήματα. Όπως σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, αντί να εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα οι σεισμοπαθείς, λόγω των ειδικών συνθηκών διαβίωσης, έναν μήνα μετά παραμένουν εκτεθειμένοι. Επιπλέον καθυστερούν οι έλεγχοι στα οικήματα, ενώ παρατηρείται γραφειοκρατία στις διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών.

“Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει να ξεχαστούν, μόλις «σβήσουν τα φώτα» της δημοσιότητας»”, σημείωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια