Δεν είναι όλες οι πλατείες ίδιες. Δύο ημέρες μετά τη φιέστα για τα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας από τον Κώστα Μπακογιάννη, η αστυνομία επανέλαβε τα γεγονότα στην Κυψέλη και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κόσμο που καθόταν στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το συμβάν κατήγγειλε η σελίδα “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη”, η οποία αναφέρει πως η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική από νωρίς το βράδυ, καθώς άντρες της ΟΠΚΕ έμπαιναν ανάμεσα στις παρέες. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι κάτοικοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Αντίθετα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα αυξήθηκε η αστυνομική παρουσία με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση στους θαμώνες της πλατείας διαλύοντας το πλήθος και κυνηγώντας κόσμο στα γύρω στενά.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια