Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής πραγματοποίησαν χτες στο άγαλμα του Βενιζέλου, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΛΑΑΑΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΛΑΕ, κ.ά.), συσπειρώσεις και συλλογικότητες.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην “ανάμειξη” των ΗΠΑ και στο ρόλο “των αντιδραστικών συμμάχων” τους, για την κατάσταση που επικρατεί σε μια σειρά από χώρες όπως η Χιλή, η Βολιβία, το Εκουαδόρ και η Κολομβία. Πανό με συνθήματα αλληλεγγύης ανάρτησαν στο χώρο της πλατείας και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ακολούθησε πορεία -με σύντομη στάση έξω από το προξενείο των ΗΠΑ- που κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους.

φωτογραφίες: voria.gr

*Από το left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια