Στην προσαγωγή είκοσι μελών της συλλογικότητας «Stop War On Migrants» έξω από τα γραφεία του ΔΟΜ στην οδό Τσορλίνη στη Θεσσαλονίκη προχώρησε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους η αστυνομία.

Η συλλογικότητα πραγματοποιούσε παρέμβαση έξω από τα γραφεία του Οργανισμού με σύνθημα «Ο ΔΟΜ μας κοροϊδεύει- Health insurance for all migrants»

«Στις πλάτες των μεταναστ(ρι) ών στήνεται ένα παιχνίδι οικονομικών συμφερόντων αμφίβολων και γραφειοκρατικών διαδικασιών ασύλου, ενώ οι ίδιοι διαμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων στη μέση του πουθενά χωρίς πρόσβαση στον αστικό ιστό και ευκαιρίες εξοικείωσης με την ντ΄΄οπια κουλτούρα και τρόπο ζωής» αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα η συλλογικότητα ασκεί κριτική στο πρόγραμμα HELIOS που έχει δημιουργηθεί από τον ΔΟΜ καθώς μεταξύ άλλων «επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για τον ανεπαρκή σχεδιασμό και υποστήριξη, στην έλλειψη βούλησης και ικανοτήτων των μεταναστ(ρι)ών».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X