Δύο Έλληνες οι πρώτες συλλήψεις για τη ρατσιστική επίθεση με ρόπαλα σε βάρος ανηλίκων μεταναστών στην δομή του Ωραιοκάστρου. Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών

Άμεσες είναι οι εξελίξεις από έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχετικά με καταγγελία κατά την οποία χθες το βράδυ ομάδα αγνώστων πραγματοποίησε επίθεση με ρόπαλα σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, στην δομή φιλοξενίας ανηλίκων, στο Ωραιόκαστρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, από την επίθεση σε βάρος των ανηλίκων από άτομα που τους χτύπησαν και φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα, τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις ανήλικοι.

Μέχρι στιγμής ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο Έλληνες (ενήλικος και ανήλικος), πατέρας και γιος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μέρος της έρευνας είναι αν οι συλληφθέντες έχουν τυχόν σχέση με τον ακροδεξιό χώρο, ενώ η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην επίθεση. Για την υπόθεση αναμένεται νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., ανάλογα και με τις εξελίξεις της συνεχιζόμενης έρευνας.

*Από το news247

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια