Να καλύψει το κόστος διατροφής για τρεις μήνες εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βερολίνου ανέλαβε ο Αντόνιο Ρούντιγκερ, ποδοσφαιριστής στην Τσέλσι, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1993 στη γερμανική πόλη.

Ο Γερμανός διεθνής επιδιώκει μέσω της δωρεάς να στηρίξει όσο μπορεί κι εκείνος από μέρους του τη χώρα του εν μέσω της πανδημίας, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη, καθώς έχει 147.103 κρούσματα και 4.856 νεκρούς. Πάντως τα μέτρα έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, καθώς η επιδημική της καμπύλη σημειώνει πτώση.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είχε δείξει και στο παρελθόν την κοινωνική του συνείδηση, συμβάλλοντας στον αγώνα κατά του ρατσισμού.

Η δωρεά του Ρούντιγκερ προστίθεται σε εκείνες άλλων παικτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #PlayersTogether (Οι παίκτες μαζί). Άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι εκείνα του Τζόρνταν Χέντερσον, αρχηγού της Λίβερπουλ, που ήρθε σε συμφωνία με τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα από την Τσέλσι να οργανώσουν με τους συμπαίκτες του ένα σχέδιο για την υποστήριξη των εργαζομένων που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή στο δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας.

“Η μεγαλύτερη επιθυμία μου τώρα είναι οι σημερινοί αριθμοί των κρουσμάτων να είναι χαμηλότεροι από τους χτεσινούς. Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή”, είχε δηλώσει τον Μάρτιο στο Kicker, ο οπισθοφύλακας της Τσέλσι.

*Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα goal.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια