Εκατοντάδες άνθρωποι, μέλη του ιατρικού προσωπικού διαμαρτυρήθηκαν προς την πρωθυπουργό Sophie Wilmes, γυρίζοντας την πλάτη τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Saint Peter, την υποδέχτηκαν μετασχηματίζοντας την κλασική υποδοχή του «φρουρού της τιμής» σε «φρουρό της ατιμίας», όπως αναφέρθηκε. Όταν πέρασε το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο οι εργαζόμενοι που στέκονταν στην σειρά, γύρισαν την πλάτη.

Αυτό το όχι και τόσο φιλικό καλωσόρισμα ήθελε να εκφράσει την αποδοκιμασία απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της πανδημίας αλλά και απέναντι στην νομοθεσία που πέρασε πρόσφατα σχετικά με την απασχόληση στους τομείς της υγείας,

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, από την αρχή της πανδημίας. Το ιατρικό προσωπικό εκφράζει εδώ και καιρό την διαμαρτυρία του για την ακραία κούραση και εξάντληση λόγω των ωραρίων. Επίσης διαφωνούν με τους χαμηλούς μισθούς και τις περικοπές στον προϋπολογισμό.

Η πρωθυπουργός δήλωσε μετά την επίσκεψη πως εκλαμβάνει την διαμαρτυρία ως κάλεσμα για συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον τομέα της υγείας.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως η Wilmes πριν να γίνει πρωθυπουργός το 2019, υπηρέτησε ως υπουργός προϋπολογισμού  και κατά την τετράχρονη θητεία, υπήρξαν μαζικές περικοπές στα χρήματα που διατίθενται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο Βέλγιο, που έχει πληθυσμό περισσότερο από 11 εκατομμύρια, προσβλήθηκαν περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι από τον ιό και σημειώθηκαν περισσότεροι από 9.000 θάνατοι.

Τέλος, ενώ ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε πως η επίσκεψη της πρωθυπουργού «εκτιμήθηκε πολύ», πηγές από το προσωπικό δήλωσαν ότι δεν τους επιτράπηκε να σχολιάσουν δημόσια την διαμαρτυρία τους.

Δηλαδή, στο Βέλγιο φιμώθηκαν οι γιατροί για να μην αναφερθεί δημόσια η κριτική προς την κυβέρνηση.

Σας θυμίζει κάτι;

 

Ελληνοφρένεια

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X