Με κεντρικό σύνθημα “ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά” κάτοικοι, σύλλογοι, φορείς και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της Τήνου, πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί τους και τη μετατροπή του τόπου τους σε βιομηχανική ζώνη. Όπως φανερώνει το σύνθημα, ο αγώνας στην Τήνο δεν αφορά μόνο το νησί, αλλά είναι ένας αγώνας που εναντιώνεται σε κάθε μορφής παρέμβαση που βλάπτει το περιβάλλον.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Ηρώον Πασακρωτήρι, που βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του λιμανιού και σ’ ένα ψηλό σημείο απ’ όπου φαίνεται το πέλαγος και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν ότι η Τήνο φωνάζει όχι στις ανεμογεννήτριες και σχημάτισαν τη φράση save tinos. Το στιγμιότυπο καταγράφηκε ψηλά από drone και οι διαδηλωτές για να το πετύχουν στέκονταν σε συγκεκριμένες θέσεις που είχαν σημαδέψει από πριν και κρατώντας ένα λευκό χαρτί.

Στη διαδήλωση ήταν παρόντες ο δήμαρχος, εκπρόσωποι απ’ όλες τις παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλλένιο.