Με κεντρικό σύνθημα “ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά” κάτοικοι, σύλλογοι, φορείς και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της Τήνου, πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί τους και τη μετατροπή του τόπου τους σε βιομηχανική ζώνη. Όπως φανερώνει το σύνθημα, ο αγώνας στην Τήνο δεν αφορά μόνο το νησί, αλλά είναι ένας αγώνας που εναντιώνεται σε κάθε μορφής παρέμβαση που βλάπτει το περιβάλλον.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Ηρώον Πασακρωτήρι, που βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του λιμανιού και σ’ ένα ψηλό σημείο απ’ όπου φαίνεται το πέλαγος και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν ότι η Τήνο φωνάζει όχι στις ανεμογεννήτριες και σχημάτισαν τη φράση save tinos. Το στιγμιότυπο καταγράφηκε ψηλά από drone και οι διαδηλωτές για να το πετύχουν στέκονταν σε συγκεκριμένες θέσεις που είχαν σημαδέψει από πριν και κρατώντας ένα λευκό χαρτί.

Στη διαδήλωση ήταν παρόντες ο δήμαρχος, εκπρόσωποι απ’ όλες τις παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλλένιο.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα διαδήλωση πραγματοποιούσαν ακόμη ενάντια στις αιολικές εγκαταστάσεις η Άνδρος, η Πάρος, η Νάξος, η Σίφνος, η Σαντορίνη και η Αμοργός. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι διαδηλωτές της Τήνου επικοινώνησαν με αυτούς της Άνδρου και της Νάξου, ανταλλάσσοντας χαιρετισμούς αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης. Καταλήγοντας έστειλαν μήνυμα:  «Ο αγώνας δεν θα σταματήσει αν δεν τους σταματήσουμε».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια