Συγκέντρωση από το πρωί ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Τήνου, σήμερα ημέρα δράσης με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από δεκάδες οργανώσεις, συλλογικότητες, κινήσεις περιφέρειας και πόλης και σωματεία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το περιβάλλον.

Στην Τήνο, όμως, οι κάτοικοι ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία πιο νωρίς από άλλες περιοχές της Ελλάδας και μάλιστα υπό βροχή και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοιού.

Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών:

«είμαστε αναγκασμένοι, κάτω από βροχή προς το παρόν, για μια ακόμη φορά, ακόμη και εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε λόγω του κορονοϊού, να δηλώσουμε έμπρακτα στο βουνό, απέναντι από τις μπετονιέρες και την αστυνομία, την μαζική αντίθεση του νησιού μας απέναντι στα σχέδια τους. Επιχειρηματικά σχέδια βάρβαρης βιομηχανοποίησης ενός παρθένου και ανθρωπογενούς κλίμακας τοπίου με πρόσχημα μάλιστα την ‘καθαρή’ ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ήδη, πριν να κατοχυρωθούν και όλες αυτές οι επιπλέον διευκολύνσεις που θα προσπαθήσουν το απόγευμα να ψηφίσουν, έχουμε εδώ και ένα χρόνο γίνει μάρτυρες ενός συστήματος που πριμοδοτεί με όλους τους τρόπους καθιστώντας νομότυπη μια αμφιλεγόμενη εγκατάσταση για την οποία εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και που κυρίως αγνοεί την τόσο έντονη και σταθερή εναντίωση του ντόπιου πληθυσμού».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια