Στις κατηγορίες για υποκινούμενες κινητοποιήσεις και καταλήψεις απαντά μαθητής, ενώ προτείνει επίταξη δημοσίων κτιρίων και προσλήψεις εκπαιδευτικών

«Τις κινητοποιήσεις τις υποκινεί η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης». Αυτό απαντά μαθητής αναφορικά με τους ισχυρισμούς κυβέρνησης και μερίδας ΜΜΕ ότι οι καταλήψεις των μαθητών υποκινούνται από κομματικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, ο Ξάνθος Γερμανάκος, μαθητής και μέλος της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Περάματος, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αν είμαστε υποκινούμενοι, είμαστε απλά από την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία μάς έχει αφήσει στο έλεος των δικών μας δυνατοτήτων, καθώς και οι μάσκες τις οποίες μοίρασε είναι σαν αλεξίπτωτα, ειδικά για τα παιδιά του δημοτικού».

Ο μαθητής συμπλήρωσε: «Άρα αν κάτι μάς παρακινεί και μάς υποκινεί, όπως όλοι μάς κατηγορούνε, είναι η ανεύθυνη πολιτική στάση της κυβέρνησης».

Τέλος, ο μαθητής, απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των αιθουσών και των μαθητών ανά τάξη επεσήμανε ότι μια καλή λύση θα ήταν η επίταξη δημοσίων κτιρίων και η πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια