Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13.00 το μεσημέρι με επίκεντρο κοντά στην Χαλκίδα. Το σεισμό νιώσανε και οι Αθηναίοι.

seismos

Ελπίζουμε ο σεισμός όμως να μην πτοήσει κανέναν και να δώσουνε όλοι το παρόν τους στο προγραμματισμμένο συλλαλητήριο στις 20.00 στην πλατεία Συντάγματος. Με σύνθημα «Χημικά – Σκουριές – Ακτές. Συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!»,  το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ώρα Μηδέν» συνδιοργανώνουν ένα συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.

skouries2

Σε άλλα νέα:

O κροκόδειλος Σήφης ακόμη αναζητείται καθώς σήμερα αναμένεται να στηθεί η παγίδα ώστε να συλληφθεί. Αντί για τυρί, η τεράστια “φάκα” θα έχει ως δόλωμα ένα κοτόπουλο.

shfhs2

Τη στιγμή που ο κροκόδειλος απολαμβάνει σχεδόν ανενόχλητος τις βουτιές του στα νερά της Κρήτης, πληροφορίες θέλουν τη μεταβίβαση μιας μεγάλης έκτασης 15 χιλιάδων στρεμμάτων, στα ορεινά της Ζακύνθου, από τους απογόνους μια παλιάς ζακυνθινής οικογένειας, σε μια εταιρεία η οποία φέρεται να σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες του Εμίρη του Κατάρ. Η είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη τόσο από τους κατοίκους του νησιού όσο και από την τοπική Εκκλησία, η οποία δηλώνει ότι η έκταση ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή.

Eνώ εξιτήριο πήρε η Βάσω Γκιόβα, η απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών, η οποία είχε μεταφερθεί χτες στο νοσοκομείο φρουρούμενη, έπειτα από επίθεση των ΜΑΤ, έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης.

 Τα tweets της ημέρας:

 

 

 

Για το ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες στη Σάμο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X