Την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ της χώρας, εκφράζει μερίδα των σωμάτων ασφαλείας που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, είναι αντίθετοι στην “ίδρυση μιας ακόμη ομάδας κομματικού στρατού εντός της ΕΛ.ΑΣ”. Τάσσονται στο πλευρό της πανεπιστημιακής κοινότητας και στις προτάσεις που έχουν γίνει από μεριάς της για τη φύλαξη των χώρων των ανώτατων ιδρυμάτων, ενώ τονίζουν πως η “καταπονημένη ελληνική κοινωνία των απανωτών κρίσεων, δεν χρειάζεται ούτε «παιδονόμους» ούτε «τροχονόμους» των συμπεριφορών των φοιτητών και της διακίνησης ιδεών μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία λέει ΟΧΙ στην ίδρυση μιας ακόμη ομάδας κομματικού στρατού εντός της ΕΛ.ΑΣ, που στήνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για τον έλεγχο και την αποτροπή της παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια της χώρας. Εξάλλου ήδη η Πανεπιστημιακή κοινότητα έχει υποβάλλει τις προτάσεις της γι αυτό το θέμα. Ούτε θα δεχτούμε τη λογική της Κυβέρνησης της ΝΔ που για κάθε πρόβλημα έχει μια και μόνη λύση ως πανάκεια το να ιδρύει κάθε φορά και μια νέα αστυνομική ομάδα με τη γνωστή μάλιστα τακτική της παράκαμψης του θεσμού των Πανελληνίων εξετάσεων.

Η καταπονημένη ελληνική κοινωνία των απανωτών κρίσεων, δεν χρειάζεται ούτε «παιδονόμους» ούτε «τροχονόμους» των συμπεριφορών των φοιτητών και της διακίνησης ιδεών μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία που μάχονται για να διατηρήσουν την αξιοπιστία του Σώματος στο οποίο υπηρετούν, αντιδρώντας στην πλήρη υποβάθμιση του εκπαιδευτικού επιπέδου του ένστολου εργαζομένου και διεκδικώντας παράλληλα την αναβάθμισή του, συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας για ανάπτυξη μέσα από κανόνες που θέτουν οι θεσμοί και οι αξίες της Δημοκρατίας και τα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια