Με την πανδημία να ακινητοποιεί τις πτήσεις στη Λιθουανία αλλά και σε όλο τον κόσμο, ένας drive-in κινηματογράφος άνοιξε στο εγκαταλελειμμένο, προς το παρόν, αεροδρόμιο του Βίλνιους.

Οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βίλνιους είδαν αυτή τη διακοπή ως ευκαιρία για να προβάλουν φιλμ ενόσω η καραντίνα κρατά τις αίθουσες κλειστές σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Algirdas Ramaška, διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βίλνιους, ο Aerokinas (Αεροκινηματογράφος) θα προσφέρει ένα καινούριο τύπο ταξιδιών – ταξιδιών μέσω της μεγάλης οθόνης.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία. Είναι συναρπαστικό το να βγαίνεις σε χώρο στάθμευσης και εξυπηρέτησης αεροσκαφών, ένα μέρος στο οποίο συνήθως έχεις πρόσβαση μόνο αφότου κάνεις check-in», ανέφερε ο Ramaška σε σχετική ανακοίνωση.

Κάθε εβδομάδα, το φεστιβάλ θα «μεταφέρει» το κοινό του σε διαφορετική ήπειρο – την Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Οι προβολές θα εξυπηρετούν έως και 220 αυτοκίνητα και οι ταινίες θα προβάλλονται σε οθόνη περίπου ίση με πενταόροφο κτίριο.

Το σύστημα ήχου, από την άλλη, θα αντικατασταθεί με ξεχωριστούς ασύρματους για καθένα από τα οχήματα, όπως συνέβαινε και σε παραδοσιακούς κινηματογράφους drive-in.

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας προγραμματίζει να επιτρέψει ξανά τις πτήσεις εντός της χώρας μέσα στον τρέχοντα Μάιο. Καθώς η εναέρια κίνηση θα είναι αρχικά περιορισμένη, ο κινηματογράφος drive-in και οι συνήθεις λειτουργίες του αεροδρομίου δεν θα παρεμποδίζουν η μία την άλλη, δηλώνουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Πηγή: LRT – Lithuanian Radio and Television

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια