Ένας άστεγος μετανάστης καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση την ώρα που προσευχόταν στο παρκάκι στην συμβολή της Πειραιώς και Ιεράς οδού  το απόγευμα της τετάρτης (24/6). Σύμφωνα με την καταγγελία στην ΚΕΕΡΦΑ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ομονοίας οι οποίοι στο παρελθόν έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα για τις ρατιστικές τους επιθέσεις, με αποκορύφωμα να καταβρέχουν και πετάνε στο δρόμο γυναίκα ΑμεΑ, τον προσήγαγαν βιαίως περνώντας του χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Μάλιστα ο  άστεγος μετανάστης καταγγέλλει ότι όταν ρώτησε τους αστυνομικούς γιατί τον συλλαμβάνουν, αντί για απάντηση τον έπιασαν σφιχτά από το λαιμό και του έσκισαν τα ρούχα. Μάλιστα κατά την προσαγωγή ούτε τα παπούτσια δεν το άφησαν να φορέσει και έμεινε ξυπόλητος..

Ο ίδιος ο μετανάστης  έμεινε άνεργος στην Ρόδο μετά από διαμάχη με ιδιοκτήτη που αρνιόταν να του δώσει απόδειξη για το νοίκι ώστε να τη δηλώσει στην Εφορία. Έπειτα έφτασε να δεχτεί και εκεί βίαιη ρατσιστική επίθεση από ομάδα που τον πέταξε έξω από το σπίτι.

Πριν ενάμισι μήνα μάλιστα, στο δρόμο αναζήτησης δουλειάς τον σταμάτησαν για έλεγχο αστυνομικοί, οι οποίοι του πέταξαν κάποια από τα χαρτιά του πολύτιμα, όπως τους κωδικούς του Taxis.

Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια