Το cast του Brooklyn Nine-Nine βοηθά το κίνημα Black Lives Matter δωρίζοντας 100.000 δολάρια στο Δίκτυο Ταμείων Πληρωμής Εγγυήσεων

Το καστ και ο showrunner της σειράς Brooklyn Nine-Nine έδειξαν τη συμπαράστασή τους στις διαδηλώσεις υπέρ του κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ, δωρίζοντας 100,000 δολάρια στο Εθνικό Δίκτυο Ταμείων Πληρωμής Εγγυήσεων (NBFN) της χώρας.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν όταν ένας αστυνομικός στη Μιννεάπολη σκότωσε τον George Floyd πατώντας επί εννιά λεπτά με το γόνατο στο λαιμό του.

Και στις 50 πολιτείες, άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας να τεθεί τέλος στο συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο παραγωγός και συν-δημιουργός της σειράς, Dan Goor, καταδίκασε τη δολοφονία του George Floyd και δήλωσε τη στήριξή του στο κίνημα Black Lives Matter.

«Το καστ και ο showrunner του Brooklyn 99 καταδικάζουν τη δολοφονία του George Floyd», είπε ο Goor. «Τασσόμαστε στο πλευρό των πολλών ανθρώπων που διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας κατά μήκος της χώρας. Δωρίσαμε λοιπόν από κοινού 100.000 δολάρια στο Εθνικό Δίκτυο Ταμείων Πληρωμής Εγγυήσεων. Σας προτείνουμε να αναζητήσετε το τοπικό σας ταμείο. Το δίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει να το εντοπίσετε. #blacklivesmatter».

Παράλληλα με αυτή τη δωρεά του καστ, η Stephanie Beatriz –η οποία στη σειρά υποδύεται την ντετέκτιβ Rosa Diaz- ανακοίνωσε ότι δώρισε από μόνη της 11.000 δολάρια στο κέντρο Community Justice Exchange (οργάνωση στην οποία υπάγεται το Εθνικό Δίκτυο Ταμείων Πληρωμής Εγγυήσεων) υπέρ των διαδηλωτών.

Η 39χρονη έγραψε: «Είμαι μια ηθοποιός που παίζει μία ντετέκτιβ σε τηλεοπτική σειρά. Τι γίνεται αν παίζεις μπάτσο στις μέρες μας; Αν κερδίζεις δεκάδες ή χιλιάδες δολάρια τον χρόνο σε τόκους και συγγενικά δικαιώματα παίζοντας τον μπάτσο; Σας αφήνω να το υπολογίσετε μόνοι σας».

Η δωρεά της Beatriz έρχεται μετά από αυτήν του Griffin Newman, της σειράς Blue Room, ο οποίος είχε τονίσει τη σημασία των δωρεών σε οργανώσεις που μάχονται για μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική δικαιοσύνη από την πλευρά ηθοποιών που υποδύονται αστυνομικούς επί της οθόνης.

*Μετάφραση από το Annie Lord – The Independent

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια