Το νέο έργο του Banksy παρουσιάζει ένα αγόρι να παίζει με τον αγαπημένο του σούπερ ήρωα, που είναι μία νοσηλεύτρια. Οι γνωστοί και διάσημοι σούπερ ήρωες αυτή την περίοδο βρίσκονται στο καλάθι με τα σκουπίδια, αφού οι γιατροί είναι αυτοί που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της Covid 19.

Tα αποκαλυπτήρια έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία.

Η νοσοκόμα σούπερ-ήρωας, φορώντας προστατευτική μάσκα προσώπου και την χαρακτηριστική λευκή ποδιά με τον ερυθρό σταυρό, σηκώνει το χέρι της σαν να πετάει και η κάπα κυματίζει πίσω της.

«Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω αυτό να φωτίσει λίγο το μέρος, αν και είναι μόνο ασπρόμαυρο». Το έργο του θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Σαουθάμπτον- έχει τοποθετηθεί σε σαλόνι κοντά στην πτέρυγα των επειγόντων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια