Η απουσία γυναικών σκηνοθετών από τις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Νάταλι Πόρτμαν, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, κάνοντας μία ενδυματολογική επιλογή – statement, καθώς η κομψή τουαλέτα σε μαύρο – χρυσό που επέλεξε να φορέσει στην 92η τελετή απονομής, συνοδευόταν από μία κάπα Dior στην οποία η διάσημη ηθοποιός ζήτησε να κεντηθούν τα ονόματα των γυναικών σκηνοθετών που απουσίαζαν από τις υποψηφιότητες.

Τα κεντημένα με χρυσή κλωστή ονόματα σκηνοθετών είναι: Λούλου Γουάνγκ («Ένας τρυφερός αποχαιρετισμός»), Λορίν Σκαφάρια («Hustlers»), Γκρέτα Γκέργουιγκ («Μικρές Κυρίες»), Μάριελ Χέλερ («Ένας υπέροχος γείτονας»), Μελίνα Ματσούκα («Queen & Slim»), Άλμα Χαρέλ («Honey Boy»), Μάτι Ντιόπ («Atlantique») και Σελίν Σιαμά («Το Πορτέτο μιας γυναίκας που φλέγεται»).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πόρτμαν παίρνει δημόσια θέση για το θέμα. Το 2018, στην απονομή του βραβείου Σκηνοθεσίας στις Χρυσές Σφαίρες, επισήμανε ότι οι υποψηφιότητες περιλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο άνδρες, αγνοώντας τις γυναίκες σκηνοθέτες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια