Πριν λίγο ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ανακοίνωσε, ότι με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, το Γ.Ε.Λ. Νάξου θα ονομαστεί τελικά «Μανώλης Γλέζος».

Υπενθυμίζεται ότι, το θέμα ήρθε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ύστερα από αίτημα και εισήγηση της σχολικής επιτροπής του Γενικού Λυκείου Νάξου, που είχε αποφασίσει με συντριπτική πλειοψηφία να προστεθεί στον τίτλο του σχολείου η προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος». Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε το θέμα με 14 ψήφους προς 11 προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Πριν μερικές μέρες κατέθεσαν διακομματική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας για το θέμα 10 βουλευτές από τέσσερα κόμματα του κοινοβουλίου. Την ερώτηση υπέγραψαν από το ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας, Μερόπη Τζούφη. Από τη Νέα Δημοκρατία, η πρώην υπουργός Θεοδώρα Μπακογιάννη. Από το ΚΙΝΑΛ η τομεάρχης Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου, και οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Χάρης Καστανίδης. Από το ΜΕΡΑ25 οι Κλέων Γρηγοριάδης και Κρίτων Αρσένης.

“Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του” σημείωσε με tweet της η Νίκης Κεραμέως.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]