Ανατροπή στην υπόθεση του ουκρανικού Boeing το οποίο συνετρίβη την περασμένη Τετάρτη στο Ιράν παρασύροντας στον θάνατο 176 ανθρώπους, καθώς ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε κατά λάθος το αεροπλάνο της Ukraine  International Airlines, όπως μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Στην ανακοίνωση του ο στρατός επισημαίνει ότι η κατάρριψη οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», καθώς το αεροσκάφος πετούσε σε ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή και θεωρήθηκε εχθρικό αεροσκάφος, με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου να σημειώνει ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη στρατιωτική δικαιοσύνη. «Σας διαβεβαιώνουμε ότι επιδιώκοντας ριζικές μεταρρυθμίσεις στις επιχειρισιακές διαδικασίες των ενόπλων δυνάμεων, θα καταστήσουμε αδύνατη την επανάληψη τέτοιου είδους λαθών», τόνισε.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η συντριβή του Boeing οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος το οποίο έγινε «σε μια περίοδο κρίσης που προκλήθηκε από τον τυχοδιωκτισμό των ΗΠΑ».

Στο άκουσμα της είδησης πως το Ιράν κατέρριψε το αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό ζήτησε διαφάνεια ώστε να διεξαχθεί πλήρης και ενδελεχής έρευνα ώστε να αποδοθούν ευθύνες, καθώς 57 από τους 176 νεκρούς είναι Καναδοί υπήκοοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε «αναμένουμε από το Ιράν διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητά του να διεξαγάγει πλήρη και ανοικτή έρευνα, να προσαγάγει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη, να καταβάλει αποζημιώσεις και να ζητήσει επισήμως συγγνώμη μέσω της διπλωματικής οδού».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X