Με βίντεό του που αναρτήθηκε σήμερα στο youtube το κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ πραγματοποιεί ξενάγηση στους χώρους της κατάληψης, στο καφενείο, τη βιβλιοθήκη αλλά και στην Αυτοοργανωμένη Δομή Υγείας Εξαρχείων που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο και εξυπηρετεί δεκάδες ασθενείς.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να “γνωρίσει” ο οποιοσδήποτε το ΒΟΞ, ειδικά αν δεν το έχει επισκεφτεί ποτέ. Παράλληλα, άνθρωποι του χώρου περιγράφουν τις δραστηριότητες, τις πολιτικές δράσεις και τις σχέσεις που έχει αναπτύξει η κατάληψη με τη γειτονιά των Εξαρχείων και τον αγώνα της ενάντια στις ναρκομαφίες που λυμαίνονται την περιοχή.

Το βίντεο αρχίζει με τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας να περιγράφουν τις ενέργειες που εκείνα θεωρούν ότι θα κάνουν οι Αρχές όταν πραγματοποιήσουν την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του ΒΟΞ.

«Θα πούμε πέντε πράγματα για την προπαγάνδα που θα ξεκινήσει από την αρχή της ημέρας που θα γίνει η ενδεχόμενη εκκένωση του χώρου […] Η Αστυνομία θα έρθει με μεγάλες δυνάμεις, περιμετρικά των Εξαρχείων […] Θα αποκλείσουν την περιοχή και θα εισβάλουν στο χώρο […] Η προπαγάνδα θα ξεκινήσει με πολύ συγκεκριμένη αφήγηση από τα κανάλια στις 6.00 το πρωί […] Μετά θα βγουν εικόνες από το χώρο […] Με την κλασική αφήγηση περί πολεμοφοδίων […] Για να εξηγήσουμε περισσότερο, για να προπαγανδίσουν όταν επιτρέψουν στα τηλεοπτικά συνεργεία να μπουν στο χώρο θα έχουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα βγάλουν […] Θα μαζέψουν τα κράνη και θα αναφερθεί ότι τα φοράμε για τις επιθέσεις στην Αστυνομία. Τα κράνη όμως είναι γιατί οδηγούμε μοτοσικλέτες όπως προβλέπει ο ΚΟΚ […] Θα μαζέψουν τις σημαίες και θα τις χαρακτηρίσουν ως όπλα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια