Με ποδηλατοπορεία στους δρόμους του Σαντιάγο αποχαιρέτησαν χιλιάδες άνθρωποι το Μαουρίσιο Φρέντες, μέλος της Πρώτης Γραμμής των διαδηλώσεων, που πέθανε από ηλεκτροπληξία, προσπαθώντας να ξεφύγει από την καταδίωξη της αστυνομίας την τελευταία μεγάλη διαδήλωση του 2019 στους δρόμους του Σαντιάγο.

Στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους Καραμπινέρος που τον καταδίωκαν, ο Μαουρίσιο έπεσε μέσα σε έναν λάκκο που είχε νερό και καλώδια, με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία. Ήταν 40 ετών και δούλευε ως ελαιοχρωματιστής, προκειμένου να συντηρήσει τον εαυτό του και τη γιαγιά του, μαζί με την οποία ζούσε.

Την οικονομική ενίσχυση της γιαγιάς του αναλαμβάνει πλέον το κίνημα της Πλατείας Βακεδάνο.

Με πληροφορίες από Telesur και Γη και Ελευθερία – Tierra y Libertad

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια