Την προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο Γενικό Λύκειο Νάξου προτείνει ο λυκειάρχης του Ματθαίος Χατζηπέτρος επαναφέροντας την πρόταση του πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Λεβογιάννη. Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από την απώλεια του Μανώλη, αλλά και την 75η επέτειο της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της αντιφασιστικής νίκης των λαών, ο λυκειάρχης Μ. Χατζηπέτρος (θεολόγος στην ειδικότητα) υπενθυμίζει:

«Συμπληρώνονται 76 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία ο αδελφός του Νίκος Γλέζος, 19 ετών, φοιτητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, έπεφτε από τα βόλια των Γερμανών κατακτητών μαζί με άλλους 91 πατριώτες αγωνιστές στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής (9 μέρες μετά την εκτέλεση των 200 την Πρωτομαγιά του 1944, στον ίδιο χώρο)».

Στη δημόσια πρότασή του υπενθυμίζει τις δηλώσεις όλων για τον Μ. Γλέζο (από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έως τον μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικο) και ανακοινώνει ότι το σχολικό συμβούλιο θα συνεδριάσει επί τούτου στις 29 Μαΐου, δηλαδή την παραμονή της 79ης επετείου της υποστολής της σβάστικας από την Ακρόπολη.

ΑΥΓΗ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια