Με ανάρτηση του στο facebook ο Νίκος Σαραντάκος σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε το protagon.gr για να καλύψει τη δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη. Στην ανάρτησή του, «Το Πρόταγκον ξεπλένει καλύτερα», εξηγεί το πώς ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος επέλεξε να αγιοποιήσει σχεδόν τον καθ’ ομολογία δολοφόνο τον οποίο περιγράφει ως «δουλευταρά, υπερδραστήριο και πολυπράγμωνα, με ποικίλα ενδιαφέροντα και ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση και τις κρυμμένες ομορφιές της Κρήτης».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Σαραντάκου

«Το Πρόταγκον ξεπλένει καλύτερα

“Δουλευταράς, υπερδραστήριος και πολυπράγμων, με ποικίλα ενδιαφέροντα και ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση και τις κρυμμένες ομορφιές της Κρήτης…….” Έτσι ξεκινάει το άρθρο του Πρόταγκον για τον καθ’ομολογία δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου.

Στο ίδιο άρθρο, αφού περιγράφει τις ομαδικές πτώσεις συγγενών και φιλων από τα σύννεφα, έχει και τη μαρτυρία φίλης της συζύγου του, όπου, μεταξύ άλλων:

“Σκέφτομαι μήπως κάτι συνέβη με την Αμερικανίδα, μήπως του μίλησε απότομα ή του έκανε κάποια χειρονομία και τον νευρίασε. Όχι ότι αυτό τον δικαιολογεί…”

Κι αν χαρακτηρίσεις “γυναικοκτονία” το στυγερό έγκλημα, θα βγουν οι (και βουλευτές τώρα) μπόγδανοι να σου πουν ότι “αρνεισαι την ιδιότητα του ανθρώπου στις γυναίκες. Διότι δεν έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους τον φόβο που νιώθει κάθε γυναίκα αν τυχει να βρεθεί να περπατάει μόνη το βράδυ, ακόμα και έξω από το σπίτι της.»

Το Πρόταγκον ξεπλένει καλύτερα"Δουλευταράς, υπερδραστήριος και πολυπράγμων, με ποικίλα ενδιαφέροντα και ιδιαίτερη …

Gepostet von Nikos Sarantakos am Donnerstag, 18. Juli 2019

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X