Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον κόσμο που της έχει συμπαρασταθεί αυτές τις δύσκολες ημέρες, δημοσίευσε πριν λίγο η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου. “Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους/ες όσοι/ες αυτές τις σκληρές μέρες για μας και την κοινωνία, με οποιοδήποτε τρόπο, μας συμπαραστέκονται αμέριστα”, σημειώνουν οι γονείς.

Θυμίζουμε ότι τον θάνατο του 26χρονου από τον Βόλο, ο οποίος πέθανε πριν λίγες ημέρες, διαδέχτηκε πλήθος μηνυμάτων στήριξης στην οικογένεια και τιμητικών αναφορών στο πρόσωπο του. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από την κηδεία του, όπου παρευρέθηκαν εκατοντάδες σύντροφοι και φίλοι του, αλλά και άνθρωποι που αισθάνθηκαν την ανάγκη να τον αποχαιρετίσουν, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στους κοινωνικούς αγώνες.

“Αισθανόμαστε περήφανοι που οι σύντροφοί/σες του τον μετέφεραν στους ώμους τους και τον κράτησαν τόσο ψηλά-όσο κρατούν και τις ιδέες τους- στην τελευταία πορεία του προς το κοιμητήριο και την αιωνιότητα!”, σημειώνει μεταξύ άλλων η οικογένεια, η οποία παρά τις πολύ δύσκολες ώρες που περνά φροντίζει να κρατά μία στάση γεμάτη αξιοπρέπεια.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του Γιάννη Μάγγου, πατέρα του εκλιπόντος, στην ιστοσελίδα tvxs.gr, ο οποίος φρόντισε να βάλει άμεσα τα πράγματα στη θέση τους, σημειώνοντας πως η οικογένεια δεν ταυτίζει τον θάνατο του παιδιού της με την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. “Δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο”, ξεκαθάριζε ο Γιάννης Μάγγος και έστελνε σαφές μήνυμα για το περιεχόμενο του αγώνα που πρέπει να δοθεί: “Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε”.

Διαβάστε επίσης:

Ο κάθε Βασίλης δεν ήταν ο μόνος, ας μην είναι μόνος