Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον κόσμο που της έχει συμπαρασταθεί αυτές τις δύσκολες ημέρες, δημοσίευσε πριν λίγο η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου. “Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους/ες όσοι/ες αυτές τις σκληρές μέρες για μας και την κοινωνία, με οποιοδήποτε τρόπο, μας συμπαραστέκονται αμέριστα”, σημειώνουν οι γονείς.

Θυμίζουμε ότι τον θάνατο του 26χρονου από τον Βόλο, ο οποίος πέθανε πριν λίγες ημέρες, διαδέχτηκε πλήθος μηνυμάτων στήριξης στην οικογένεια και τιμητικών αναφορών στο πρόσωπο του. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από την κηδεία του, όπου παρευρέθηκαν εκατοντάδες σύντροφοι και φίλοι του, αλλά και άνθρωποι που αισθάνθηκαν την ανάγκη να τον αποχαιρετίσουν, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στους κοινωνικούς αγώνες.

“Αισθανόμαστε περήφανοι που οι σύντροφοί/σες του τον μετέφεραν στους ώμους τους και τον κράτησαν τόσο ψηλά-όσο κρατούν και τις ιδέες τους- στην τελευταία πορεία του προς το κοιμητήριο και την αιωνιότητα!”, σημειώνει μεταξύ άλλων η οικογένεια, η οποία παρά τις πολύ δύσκολες ώρες που περνά φροντίζει να κρατά μία στάση γεμάτη αξιοπρέπεια.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του Γιάννη Μάγγου, πατέρα του εκλιπόντος, στην ιστοσελίδα tvxs.gr, ο οποίος φρόντισε να βάλει άμεσα τα πράγματα στη θέση τους, σημειώνοντας πως η οικογένεια δεν ταυτίζει τον θάνατο του παιδιού της με την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. “Δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο”, ξεκαθάριζε ο Γιάννης Μάγγος και έστελνε σαφές μήνυμα για το περιεχόμενο του αγώνα που πρέπει να δοθεί: “Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε”.

Διαβάστε επίσης:

Ο κάθε Βασίλης δεν ήταν ο μόνος, ας μην είναι μόνος

Η ανακοίνωση της οικογένειας και το ευχαριστώ στον κόσμο που της συμπαρίσταται:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους/ες όσοι/ες αυτές τις σκληρές μέρες για μας και την κοινωνία, με οποιοδήποτε τρόπο, μας συμπαραστέκονται αμέριστα:

-Τους φίλους/ες και συναγωνιστές/τριές του, που ήταν δίπλα του πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αισθανόμαστε περήφανοι που οι σύντροφοί/σες του τον μετέφεραν στους ώμους τους και τον κράτησαν τόσο ψηλά-όσο κρατούν και τις ιδέες τους- στην τελευταία πορεία του προς το κοιμητήριο και την αιωνιότητα!

-Τους φίλους/ες και συγγενείς της οικογένειάς μας.

-Τους μαθητές/τριες μας από το Βόλο, τη Σκιάθο, την Εύβοια και την Τήλο.

-Τους συναδέλφους/σες μας και όλους τους φορείς που πήραν θέση με ψηφίσματα.

-Το Μορφωτικό Σύλλογο Ελάτειας Λάρισας και τους συγχωριανούς/ές μας, που άφησαν τις δουλειές τους και έτρεξαν στο Βόλο.

-Όλους τους ανθρώπους, τις Συλλογικότητες και τα Κινήματα, που από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από άλλες χώρες του κόσμου, μας δηλώνουν τη στήριξή τους.

Ο Βασίλειος, μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, έζησε για ένα μήνα ταλαιπωρημένος σωματικά και ψυχικά και με το πικρό παράπονο, ότι σ΄αυτή τη χώρα -από την οποία λένε ότι κατάγεται η δημοκρατία-κανένας υπεύθυνος ούτε είδε, ούτε άκουσε, ούτε ασχολήθηκε με τον αναίτιο ξυλοδαρμό και βασανισμό του, τα οποία συνέβησαν (Κυριακή 14 Ιουνίου 2020) την ώρα που έτρεχε να συμπαρασταθεί-διαμαρτυρηθεί έξω από τα δικαστήρια σε συλληφθέντες συμπολίτες, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της προηγούμενης μέρας και οι οποίοι, όπως και ο ίδιος, απαιτούσαν καθαρή ατμόσφαιρα για την πόλη του Βόλου.

Τώρα πια…

Βάλσαμο στην ψυχή μας και Κεράκι στη μνήμη του είναι η τεράστια απήχηση που έχουν οι Ιδέες και οι Αγώνες του παιδιού μας Βασίλειου, για έναν Καλύτερο και πιο Δίκαιο κόσμο…».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια