Ένα μέρος του περίφημου τείχους του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού παρασύρθηκε από ισχυρούς ανέμους, ανέφεραν αξιωματικοί της αμερικανικής συνοριοφυλακής.

Την Τετάρτη, τα ατσάλινα πάνελ, με ύψος πάνω από εννέα μέτρα, άρχισαν να παίρνουν οξεία κλίση, στα σύνορα μεταξύ της καλιφορνέζικης πόλης Calexico και της μεξικάνικης Mexicali, ενώ τα χτυπούσαν ριπές ανέμου.

Το κομμάτι αυτό του τείχους ήταν υπό κατασκευή, καθώς είχαν ρίξει το μπετό για τις τσιμεντένιες άγκυρες, αλλά οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να γείρουν τα πάνελ προς τη μεξικάνικη πλευρά των συνόρων πριν στεγνώσει το τσιμέντο, σύμφωνα με αναφορές και φωτογραφίες.

“Ευτυχώς, οι μεξικανικές αρχές έδρασαν γρήγορα και εξέτρεψαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από τον παρακείμενο δρόμο”, δήλωσε ο συνοριοφύλακας Carlos Pitones σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Τα πάνελ ασφαλίστηκαν και επανατοποθετήθηκαν.

“Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (Customs and Border Protection – CBT) θα συνεργαστεί με τον εργολάβο της κατασκευής για να μετριαστούν οι επιπτώσεις των ισχυρών ανέμων καθώς η κατασκευή συνεχίζεται”, συμπλήρωσε ο Pitones.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ υποδέχτηκαν τα νέα με σαρκασμό και χλεύη. Ένας από αυτούς, ο δισεκατομμυριούχος προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Tom Steyer έγραψε στο Twitter μιμούμενος τον Ντόναλντ Τραμπ:

“Έχω στην κατοχή μου κτήρια. Είμαι χτίστης, ξέρω πως να χτίζω. Κανείς δεν μπορεί να χτίσει σαν κι εμένα. Κανείς. Και οι χτίστες στην Νέα Υόρκη θα σας το πουν αυτό. Χτίζω τα καλύτερα (κτήρια)”.

Το συγκεκριμένο σώμα του τείχους είναι κομμάτι της ευρύτερης κατασκευαστικής προσπάθειας της κυβέρνησης του Τραμπ να ενισχύσει την πάνω από 3.000 χιλιόμετρα συνοριακή γραμμή με το Μεξικό.

Το χτίσιμο ενός καινούριου τείχους ήταν κύρια υπόσχεση του Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο του 2016 και ο αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει να κυρήξει εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει τα 5.7 δις δολάρια ομοσπονδιακών κεφαλαίων που ισχυρίζεται ότι χρειάζονται για να χτιστεί αυτο το “όμορφο” τείχος.

Πάντως, έχει αποσυρθεί από τις αρχικές του φιλοδοξίες να χτίσει ένα τσιμεντένιο τείχος. Αντ’ αυτού, επικεντρώνεται στο χτίσιμο εμποδίων εκεί που δεν υπάρχει κάτι χτισμένο πάνω στα σύνορα.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο ο Τραμπ είχε δηλώσει: “Το τείχος μπορεί να είναι από ατσάλι αντί για τσιμέντο, αν αυτό δουλεύει καλύτερα”.

Με πληροφορίες από Guardian

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια