Οκλαδόν στο χώμα της Αμοργού, με φόντο ξερολιθιές, αδόμητες εκτάσεις κι ανέγγιχτες πλαγιές, η Ματούλα Ζαμάνη αφιέρωσε το τελευταίο της αποχαιρετιστήριο τραγούδι της στα άλογα και τα ζωάκια που την περιτριγύριζαν, στην αδικοχαμένη Δήμητρα της Λέσβου.

“Σήμερα με κάλεσε η φίλη μου η Lea  να παίξω μουσική στα άλογά της. Σε λίγες μέρες αφήνουν την Αμοργό και φεύγουν για Πυρηναία Όρη. Πρώτη φορά για όλους μας. Ήταν μαγικά, τρυφερά και αληθινά.. Τους έπαιξα και ένα καινούργιο τραγούδι που λέγεται θα ‘ρθώ, και παίξαν κι εκείνα μαζί. Η Lea το απαθανάτισε. Θα λείψουν πολύ απ το νησί..”, εξήγησε και υπενθύμισε για το μεγαλείο της συνύπαρξης όλων των πλασμάτων που πατούν από άκρη σ’ άκρη στη γη και σκεπάζει συχνά η λήθη.

“Η στιγμή προσωπική πολύ, αυθόρμητη και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας για το μεγαλείο των πλασμάτων όλων που ζούμε μαζί στη γή γιατί το ξεχνάμε συνέχεια.” Ένα από αυτά τα πλάσματα που τόσο κυνηγήθηκε και δεν αφέθηκε ν’ απλώσει τη γοητεία του ήταν η Δήμητρα από τη Συκαμιά της Λέσβου.

“Το τραγούδι και η στιγμή είναι αφιερωμένα σ’ εκείνη”, γράφει η Ματούλα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια