Το υπουργείο Υγείας με άγνωστο σκεπτικό αποδεκατίζει σταθερά το Νοσοκομείο Θήρας από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό

Εν μέσω της κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας στη Σαντορίνη, με νέα κρούσματα να καταγράφονται καθημερινά και μια ανάσα από την πολυσυζητημένη έναρξης της τουριστικής περιόδου που επισήμως έχει προσδιοριστεί για τις 14 Μαΐου, το υπουργείο Υγείας με άγνωστο σκεπτικό αποδεκατίζει σταθερά το Νοσοκομείο Θήρας από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες πάνω από πέντε γιατροί, ενώ σοβαρή έλλειψη υπάρχει σε Γενικούς γιατρούς, Παθολόγους, Ορθοπεδικούς, Πνευμονολόγους, Ενδοκρινολόγους κ.ά. Ειδικότερα αποχώρησε ο Παθολόγος, η Βιοϊατρικός και ο Μικροβιολόγος ενώ φεύγει σύντομα και ο Καρδιολόγος-Εντατικολόγος. Ο Οφθαλμίατρος ήλθε στο νοσοκομείο για τρεις μήνες και έφυγε, χωρίς να κάνει ούτε ένα ιατρείο στο νοσοκομείο, ενώ ένας Γυναικολόγος με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ήλθε τρεις φορές στο νοσοκομείο και αποχώρησε.

Πέραν του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τις τελευταίες μέρες απολύθηκαν δύο επικουρικοί διοικητικοί υπάλληλοι, με το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης τους, τη στιγμή που το προσωπικό δεν καλύπτει ούτε τον αριθμό των αναγκών της προκήρυξης για ΙΔΑΧ του Οκτωβρίου του 2018. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως αποφασίζεται η απόλυση προσωπικού, όταν πανελλαδικά ακολουθείται η αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, αλλά και, το κυριότερο, όταν στο ίδιο το νοσοκομείο δεν έχουν καν καλυφθεί οι προβλεπόμενες από τον Οργανισμό θέσεις, ενώ οι ήδη υπηρετούντες διοικητικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να καλύπτουν ημερήσιες και νυκτερινές ανάγκες, την ώρα που στη σημερινή φάση λειτουργούν δωμάτια covid καθώς και μονάδα εμβολιασμών και επιπλέον σοβαρά τμήματα όπως το γυναικολογικό, το χειρουργικό, η μονάδα νεφρού κ.α. έχουν από πλημμελή έως ανύπαρκτη διοικητική υποστήριξη, για να μην μιλήσουμε βεβαίως για την πλήρη αδυναμία κάλυψης των ετήσιων αδειών των εργαζομένων.

Για το θέμα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή από 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίοι αναφέρουν ότι προφανώς «η πολιτική της Διοίκησης του νοσοκομείου, εναρμονισμένη φυσικά στις επιταγές της ΑΕΜΥ και του Υπουργείου Υγείας, είναι η αποδυνάμωση κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η μισθοδοσία, η τεχνική υπηρεσία, πρόσφατα η επεξεργασία του νέου ΚΕΟΛ (Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας) έναντι 22.320 ευρώ και η ανάθεση τους σε εξωτερικούς εργολάβους».

Πηγή: healthdaily.gr

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια