Τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τους εργοδότες του καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας έλαβε χώρα σε κομμωτήριο στην Καλλιθέα.

Ο εργαζόμενος, αφού είχε απηυδήσει από τις υβριστικές και απειλητικές συμπεριφορές σε βάρος το,υ αλλά και από τον εξαναγκασμό να δουλεύει «μαύρα», υπέβαλε την παραίτησή του. Όμως, αυτό δεν άρεσε, όπως φαίνεται, στους εργοδότες, οι οποίο τον κατέβασαν στο υπόγειο και τον ξυλοκόπησαν άγρια, την ώρα μάλιστα που στο κομμωτήριο βρίσκονταν και πελάτες!

Ο εργαζόμενος, αφού βγήκε από το νοσοκομείο, υπέβαλε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Το ΕΚΑ δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση και υποστήριξή του στον εργαζόμενο και τονίζει ότι τέτοιου είδους πρακτικές θα βρουν όλους τους εργαζόμενους απέναντι.

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες

Της παραπάνω καταγγελίες προηγήθηκε η δημοσιοποίηση ενός παρόμοιου περιστατικξού στο ξενοδοχείο “Parnis Pallace Hotel Suites” στις Αχαρνές, Σύμφωνα με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής εργαζόμενη  υπέστη ξυλοδαρμό επειδή αρνήθηκε να εργαστεί 16 ώρες την ημέρα.

Το Συνδικάτο καλεί «όλους τους φορείς και τα σωματεία σε μαζική συμμετοχή στην παράστασιαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Ιούλη στις 5.00 μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο «Parnis Pallace» (λεωφόρος Πάρνηθος)» καταγγέλοντας ότι «στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο η τρομοκρατία και ο εκβιασμός είναι πάγια τακτική από τον εργοδότη, τη στιγμή που εργαζόμενοι μετρούν απλήρωτες και υπεράριθμες ώρες υπερωριών, ενώ επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Οι συλλογικές συμβάσεις δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον από τα εξαντλητικά προγράμματα και τις εργασιακές αυθαιρεσίες που επικρατούν».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια